Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığında askerliğini kısa dönem olarak yapan 365. Dönemin 43 eri temel askerlik eğitimlerini yeminlerini ederek tamamladılar. Jandarma Genel Komutanlığının en genç üyeleri olan askerlerin yemin töreni 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda yapıldı.



Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç diğer protokol üyeleri ve aileler katıldı. saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören programı Özdemir’in konuşmasıyla sürdü. Özdemir, yemin eden Mehmetçiklerin kutsal ocakta 4 haftadır eğitim gördüklerini belirterek kısa süre içerisinde kendilerinden beklenen gayreti fazlasıyla gösterdiklerini söyledi.

Amaçların Mehmetçikleri zihnen dinç ve duyarlı, fikren Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, bedenen üstün fiziki güç ve dayanıklılığa sahip vatan savunmasının bir neferi olarak yetiştirmek olduğunu kaydeden Özdemir, “Bu ruhla eğittiğimiz evlatlarımız, geçmişi şan, şeref ve kahramanlıkla bezenmiş şanlı bayrağımız önünde and içecekler. Özveri, sabır ve terbiye ile yoğurduğunuz evlatlarınızın bugününü gururla izliyorsunuz. Değerli anne ve babalar, görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven ve düşmana korku veren sizleri yüksek sevgi ve heyecanla selamlayan seçkin evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Yeminin anlamı, askere, askerliğe vatanına ve milletine yürekten bağlılıktır. Teminatı şeref, bedeli de gerektiğinde vatan uğruna ölmektir. Andınıza sadık kalacağınıza şüphemiz yoktur.” dedi.

Özdemir’in konuşmasının ardından Türk Bayrağı'nın üzerine konulan silahların bulunduğu masaların başına geçen askerler, komutanlarının sözlerini tekrarlayarak yemin etti.



Yemin eden acemi erler adına kısa dönem Jandarma Er Sinan Demirkesen konuşma yaptı. Konuşma sonrası birliğe ilk teslim olan er Ahmet Karagöz, yaş kütüğüne plaket çaktı. Tören protokol üyeleri tarafından temel eğitimde derece yapan erlere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.



Tören sonunda erler aileleriyle bir araya gelmenin sevincini yaşarken duygu dolu anlar yaşandı.