Vali Ali Fidan, Aziziye Mahallesinde yapımı devam eden “Düzce 300 Yataklı Hastane İnşaatı ile Alt Yapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İnşaatında” incelemelerde bulundu.
İncelemeleri sırasında Fidan’a Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Zülfü Kılıç, İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, İnşaatın Müteahhit Firma Yetkilisi Selahattin Çalpan ve teknik personel tarafından inşaatın genel durumu ile ilgili bilgiler verdi.
hastane inşaatının bodrum hariç üç katlı, 54 bin metrekare kapalı alana sahip, inşaatın fiziki gerçekleşmesinin %78, 300 yatak kapasiteli olduğu ancak kapasitenin 50 yatak daha artırılabileceği çalışmaların buna uygun olarak yürütüldüğü belirtildi.
Fidan, binanın tüm katları dolaşarak hasta odaları, ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, ilaç hazırlama odası, acil girişi, helikopter pisti ve otoparkı inceleyerek teknik personelden proje üzerinde de bilgi aldı.
Fidan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve İl Sağlık Müdürüne, çalışmaları takip etmelerini, vatandaş merkezli çalışmalara önem vermelerini bunun için de danışma ve modern karşılama bürolarının oluşturulması talimatını verdi.
Vali Ali Fidan, ilimiz için hastanenin önemli olduğunu, hastanenin Düzce’mizi genel olarak etkilediğini, hastanemizin acilen açılması gerektiğini, bu nedenle işçi sayısının artırılarak hafta sonunda da çalışmaların sürdürülmesini ve binanın en kısa sürede bitirilmesini hastane inşaatı yüklenici firma sahibi Selahattin Çalpan’dan istedi. 

Haber;S.KAŞKIR