Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, depremde hasar gören Musababa İlköğretim Okulu ve Doğanlı İlk Öğretim okullarında incelemelerde bulundu. Korkmaz’a inceleme gezisinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel ve Düzce Üniversitesi akademisyenleri eşlik etti.

Korkmaz ve beraberindeki heyet binanın güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Yaptıkları incelmelerin ardından konuşan Korkmaz, mevcut binanın ilk imalatında işçilik hataları olduğunu projenin yeniden revize edilerek güçlendirme çalışmaları yapılacağını söyledi.

Korkmaz, “Musababa ve Doğanlı ilköğretim okullarının depremde hasar gördüğünü biliyoruz. Bu binalarımız orta hasarlı olarak güçlendirilecek. Yapılan proje sonucu imalata başlanmış. Bizde sonucu yerinde görelim istedik. Ancak imalat esnasında bazı sıkıntılar ortaya çıkmış. O nedenle özel idareden görevli arkadaşlarımız çalışmaları durdurmuşlar. Proje aynı zamanda üniversiteden akademisyen arkadaşlarımıza da gönderilmiş onlarda incelemiş ve bir dizi aksaklık olduğunu görmüşler. İmalatta bazı sıkıntılar var. Görünen o ki bu işlerin yeniden gözden geçirilmesi lazım. Mevcut proje üzerinden hareket edilerek güçlendirme projesi hazırlanıyor. Siz imalatı esnasında ne kadar uyulup ne kadar uyulmadığını bilemiyorsunuz. Mevcut bir güçlendirme projesi yaparken ilk imalatı işçilik hataları yapıldığı görüyorsunuz. Böyle durumlarda yapılması gereken projeyi yeniden revize etmek. Bu bina depremde hasar görmüş ancak güçlendirilmeyecek durumda değil. Bu binanın bir sürü artıları var. İmalatındaki problemleri hariç olmak üzere binanın depreme dayanma konusunda avantajları var. Bu avantajları kullanarak binayı güçlendireceğiz. Geçmişten tecrübem var. Düzce’de bir çok binanın güçlendirmesini yapmıştım. İnşaat mühendisi ve akademisyen arkadaşlarımız da incelemelerini yapıyor. Aynı görüşteyiz. Güçlendirilecek ancak proje yeniden revize edilecek. Bu hali ile devam etmesi mümkün değil kısa sürede revize edilecek.”dedi.
Bu yıl öğrenci almanın mümkün olmadığını dile getiren Korkmaz, çocukları güvenli binalarda oturmak istediklerini bu nedenle öncelikle geçmişten gelen sıkıntıları çözeceklerini ifade etti.

Korkmaz, “Bu yıl öğrenci alamayız. Onu söylersek hayalcilik olur. Ciddi bir şekilde yapalım. Sağlam bir bina olsun çocuklarımız içinde güvende otursunlar. Çok güvenli bir bina olur. Bunda hiçbir sıkıntı yok. işimizi tekrar gözden geçirip daha sağlam yapmamız gerekiyor. Geçmişten gelen sıkıntılar var onu çözmeliyiz.”şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR