Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları , özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, tarım orman işlerinin yapıldığı işyerlerinde 51 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli , meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü oldukları hatırlatıldı. Kanunun 11.maddesinde aynı il sınırları içinde birden fazla iş yeri bulunan iş verenin bu kapsamda çalıştırmakla yükümlü olduğu işçi sayısı toplam işçi sayısına göre hesaplanacağı bildirildi.


Yapılan açıklamada kanunun 14. Maddesinde açığın doğduğu andan itibaren 5 iş günü içerisinde Kurumdan kontenjanın kapatılması için talepte bulunulması gerektiği, taleplerde, işyerinde yapılan işin gerektirdiği ağırlıklı vasıfların üstünde istihdamı zorlaştırıcı şartlar öne sürülemeyeceğini, engelli statüsündeki işçi taleplerinde işin niteliği gerektirmediği sürece, engellilik oranına üst sınır getirilemeyeceğini ve özür grupları arasında ayrım yapılamayacağı, 15.maddesinde ise özel sektör işvereni, engelli açığını yükümlülüğün doğduğu andan itibaren 30 gün içinde karşılamak zorunda olduğu hüküm altına alındığı öğrenildi.


Ayrıca 2014 Yılı itibariyle engelli çalıştırmayan işverenlere her ay ve her engelli kontenjanı için ayrı ayrı olmak üzere 1.903 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.


Çalışan sayısı bakımından engelli işçi çalıştırma zorunluluğu bulunan Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin daha detaylı bilgi için Düzce Çalışma ve İş Kurumu iş ve meslek danışmanlarına ulaşmalarını istendi.

 

 

Haber;E.Tınaz