Dar gelirli ailelerin uzun süre bekledikleri Çavuşlar TOKİ’de şimdi de ısınma problemi yaşanıyor. Merkezi sistemle ısınan konutlarda, bazı daire sahiplerinin yakıt parasını ödememesi üzerine merkezi sistemden bireysele geçildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldıkları yardım paralarıyla geçinen bazı aileleri bu durum mağdur etti.  DERGAZ’ın abonelik parası olarak 360 TL talep etmesi, kıt kanaat geçinen bazı ailelerin elini kolunu bağladı. Ödeyecek abone parası bulamayan aileler, şimdi kış günü soğukla mücadele ediyor. 1+1’lerde oturan ve aylık 500 TL ile 5 çocuk bakan Gönül Murat, çaresizlik içinde olan ailelerden biri.

500 TL MAAŞA 400 TL ABONELİK PARASI

Murat, “Devletten 500 TL maaş alıyorum. 5 tane çocuk bakıyorum. Sosyal hizmetlere derdimi anlatıyorum sana 500 TL para veriyoruz diyorlar. 500 TL para veriyorsunuz, DERGAZ bana 400 TL abonelik istiyor. Ben derdime çare arıyorum. Katalitik soba ile ısınırken az kalsın zehirlenip ölüyorduk. Bu evden 5 cenaze çıksa devlet daha iyi mi olacaktı. 500 TL maaş kime yetecek. Benim kızım okula montsuz gidiyor. “dedi.


Su, elektrik faturalarının yanında birde Dergaz’ın abonelik parası omuzlarına yüklenen Murat ailesi, yetkililerden çözüm istedi. Murat Ailesi gibi bir diğer mağdur ise 60 yaşındaki Cemile Doğan… 4 yıldır felci olan ve Sosyal Yardımlaşmadan 3 ayda bir aldığı maaşla geçinen Doğan’da abonelik parasını ödeyemediği için kışı soğukta geçiriyor.

BENİM DERDİM EKMEK YEMEK DEĞİL

Doğan,“ Benim derdim ekmek yemek değil.  Devlet bize fakirler otursun diye bize verdi. Burası merkezi sistemdi. Parasını vermeyenler olunca bireysele geçildi. Merkezi sistemde hiç borcumuz yokken, biz şimdi soğukta otuyoruz. Kombi alamıyoruz. Ben kimseden para istemiyorum. Soğukta oturuyorum. Kalp krizi geçirdim düşünmekten. Arabası olanlar sosyal dayanışmadan para alıyorlar.”diye konuştu. 

Ailelerin iddiaları üzerine site yönetimi de açıklama yapmak istedi. Site Yönetim Başkanı Yılmaz Gürsoy, şunları dile getirdi: “ Şuanda bireysele döndüğü için proje çıktı. Dergaz ayrı abonelik çıkardı. 349 TL.  Durumun site yönetimi ile alakası yok.  2-3 vatandaş ödeyemediği için çağırmışlar. Ayrıca 15 TL aidat vermeyenler bile var. Bu ödenmeyecek para değil, bizde mağdur oluyoruz.”

Öte yandan kombi bağlatamayan vatandaşlar için proje hazırlandığı ve Ankara’ya gönderildiği de kaydedildi.

Haber;S.KAŞKIR