10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'ne özel, planlanmış bir çalışma değil asmında bizim bu haberimiz...

 

 

Tamamen tam bir tesadüf veya tevafuk...Nasıl yorumlarsanız öyle yorumlayın...

 

Gümüşova'nın Hacı Kadirler Köyü'ndeyiz...Dıştan baktığınızda kutu gibi bir ev..Ancak içine girdiğinizde hele ayağınızı içeri attığınızda başlıyor hüzün, keder ve dram...




Burası evin mutfağı.Burada değil yemek yemek durmanız mümkün değil.çünük ne su akıyor ne de ısınıyor...Pencerede cam da yok...Gıda zaten hiç yok.."



Burası da genç kızınyatak odası..Henüz 19'una yeni basmış birg enç kızın yatak odası burası...Genç kızımıza ve kızlarımıza olan saygımızdan genç kızın görüntüsünü vermiyoruz..Siz olsanız böyle bir mevsumda camı olmayan bir odada ne kadar yatabilirsiniz...! 


 
50 yaşında kalp ameliyatı geçirmiş çalıştığı işyerinde rahatsızlanarak felç geçirmiş ve bu yüzden ağır aksak yürüyen bir babanın ekrana yansıyan yönü. İsmail Şahin ikisi kız biri erkek üç evlat babası...sakalına da bakarak yanlış anlaşılmasın bu sakal tembellikten değil, dindarlıktan da değil, parasızlıktan yokluktan ve yoksulluktan..



"Biz Büyük Bir aileyiz" Derneği'nin girişimleri ve çabasıyla şimdilik bu eve yakacak odun yardımında bulunuldu. Evin içinde bir guzine soba var..Dışarda da Sosyal Yardımlaşma Vakfının bıraktığı malum kömür bulunuyor.Ancak bu kömürlerin bu sobada yanması mümkün değil.Onun için gerekli olan odun şimdilik hazır..



Evin içi de dışı da inanın bu çağa ve insanlığa sığmayacak görüntülerle bezenmiş durumdu..Kablolar dışarda evin dışını da dikenler sarmış durumda..Bu hane hane denilirse hele hele 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü unutturmayacak görüntülerle bezenmiş durumda..
Bu çağda bu mevsimde kışın bu evde kalmak bile büyük bir MÜKAFAT GEREKTİRİR..

.FAZLA SÖZE NE HACET..Gerisi teferruat...

Haber; E.TAYHAN