30 Mart yerel seçimlerine 6 gün kala adaylar seçim yarışına hız verdi. Belediye başkan adaylarının hızlı rekabetinin yanı sıra muhtar adayları da seçilmek için tanıtım yarışına girdi. Düzce’de de her mahallede en az 2-3 aday muhtarlık hayali için yarışa girdi. Aday sayısındaki bu artışta ocak ayı itibarıyla muhtar ödeneklerine getirilen yüzde 100'e yakın zammın etkili olduğu belirtiliyor. Yeni uygulamayla aylık ödeneği 875 TL'ye çıkan muhtarlar bunun yanı sıra mahallenin nüfus oranına göre aylık 500 ila 3 bin lira arasında ek hizmet geliri elde edebiliyor.

 

ELEKTRİK, SUYU KENDİLERİ KARŞILIYOR

 

Muhtarların ödenekler dışında, ikametgâh senedi, nüfus sureti, yerleşim yeri belgelerinden alınan ücretlerle elde edilen yan gelirleri de var. Bu evraklar için alınacak ücretin miktarı her ilin İl İdare Kurulu tarafından belirleniyor. Mahalle muhtarları, vatandaşlardan aldıkları bu evrak ücretleri sayesinde muhtarlık binasının, elektrik, su, internet, kırtasiye ve çalışan maaşı gibi çeşitli giderlerini karşılıyorlar.
Durum böyle olunca 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde muhtarlıklara Düzce’de de daha fazla rağbet olduğu görülüyor. Sokakta yürürken duvarlara direklere üst üste yapıştırılan muhtar adaylarının afişleri göze çarpıyor… Öyle ki Belediye başkanları gibi muhtar adayları da bu seçimlerde kapı kapı gezerek oy istiyor. Muhtar adayları bu seçimlerde sadece afişlerle de yetinmiyor… Belediye başkan adaylarının bile aklına gelmediği tanıtım yöntemleri başvuran muhtar adayları kiraladıkları paramotorla gökyüzünden adını duyurmaya çalışıyor.


Rekabet öyle bir boyutu geldi ki bazı muhtar adaylarının birbirlerinin afişlerini yırttığı bile iddia ediliyor.

 

Haber;S.Kaşkır