Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21-27 Mayıs tarihleri "Dünya Süt Haftası" olarak kutlanıyor.

 


Düzce’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürü tarafından 21-27 Mayıs Dünya Süt Haftası etkinlikleri çerçevesinde Saçmalıpınar İlköğretim okulunda program düzenledi. Yarışmaları, günün anlam ve önemine ilişkin oyunları ile renkli görüntülere sahne olan etkinlik, gencinden yaşlısına birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

 

 


Gölyaka Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Uğur, açılışta yaptığı konuşmada süt haftası ve sütün önemi üzerinde durdu…

 



Etkinlikte öğrenciler okuduğu şiirlerde Süt ve sütün sağlıklı beslenmedeki yerine dikkat çekti


Etkinliklerde ise hiç kuşkusuz en renkli anlar buzağılara süt içirme yarışmasında yaşandı. Öğrenciler ve hayvan sahiplerinin uzattığı biberonlardan kana kana süt içen buzağıların, yarışması heyecan yarattı. Yarışmanın galibi ise Kemal Özata’nın buzağısı oldu. İkincisi Hava Özata’nın, üçüncü ise Mustafa Ekşi’nin buzağısı olarak sıralandı.

 


Yoğurt yeme yarışmasında öğrenciler yabancı olmadıkları bir tat olan yoğurtları çabucak tüketti. Yoğurda bulanmış yüzleri ise izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

 



Jüri üyeleri ise Köy kadınların yaptığı birbirinden güzel sütlaçları seçmekte zorlandı. En güzel sütlaç yarışmasının birincisi ise sütlacın lezzetini sevgiden ve doğallıktan aldığını söyledi.



Heyecan dolu yarışmaların ardından Öğrencilerin “sütle büyüyorum” gösteri ise dikkatle izlendi. Minik öğrencenin yeşil pankartlarda verdiği mesajlar ve sütün önemine vurgu yapan gösteri büyük alkış aldı.

 


Etkinlik yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son bulurken, çeşitli yöresel ürünler ve dondurma ikramında bulunuldu.

 

 

Haber;S.Kaşkır