Kutlu Doğum haftası sebebiyle, Düzce ve ilçelerindeki yatılı kız kuran kursları arasında bilgi yarışması düzenlendi. İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Müftü Yardımcıları Resul Haksöyler ve Mehmet Türkoğlu’nun da katıldığı yarışmaya ilgi büyük oldu

Yarışmaya Hamidiye, Cumayeri Rıfat Çınar, Konuralp, Çilimli Merkez, Doğanlı, Çilimli Pırpır, Gölyaka Merkez ve Gümüşova Elmacık yatılı kız kuran kursları katıldı. 

Yedi itikat, yedi ibadet, altı siyer olmak üzere yirmi asil, beş yedek sorunun bulunduğu yarışmada, ayrıca Kuranı Kerim’in yüzünden ezber konuları da bulundu. 

Komisyon Başkanı ve Şube Müdürü Hüseyin Özdemir, Kuran Kursları Müdürü Sezai Beşir ve Din Hizmetlileri Uzmanı Vildan Pehlivan’dan oluşan jüri üyeleri cevapları büyük bir dikkatle değerlendirdi.

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar yaptığı konuşmada Kutlu Doğum haftasının çok güzel ve dolu, dolu geçiyor olmasından ötürü mutluluk duyduğunu belirtirken. Yarışmanın bir vesile olduğunu asıl hedeflerinin Alla hu Taala’ya yakın olmak olduğunu ifade etti.