Kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden ve hastaneye hızla yetiştirmek için dakikalarla yarışan 112 acil sağlık ekipleri, bugün herhangi bir tıbbi müdahale gerekmediği halde bir çocuk için verdikleri mücadele ile alkışı hak etti.

Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan ve nörolojik rahatsızlığı olan 11-12 yaşlarındaki bir çocuk bugün öğle saatlerinde yurttan çıkmak istedi. Öğretmenlerinin itirazlarına karşılık bir şekilde dışarı çıkmayı başaran çocuğun hemen peşine düşen yurt görevlileri, geri döndürmek için dil dökmeye başladı. Ancak rahatsızlığının da etkisiyle bağırarak kimseyi yanına yaklaştırmayan çocuk, Çoban mevkiine kadar yürüdü. Yurda dönmeye bir türlü ikna edilemeyen çocuk için polis ve sağlık ekiplerinden yardım istendi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri ve polise de ilk etapta bağırarak tepki gösteren çocuğu sakileştirmek kolay olmadı.

Yanına yaklaşmak isteyenlere sinirle bağıran çocuğa yavaş yavaş yürüyerek ve bir yandan da konuşarak yaklaşan 112 acil sağlık ekibinden Yunus Bilgen, etraftakilerden de müdahale etmemelerini istedi. Bilgen'in konuşmaları ile sakinleşmeye başlayan çocuk, sağlık görevlisinin yanına kadar gelmesine izin verdi. Elini çocuğun omzuna koyarak yakındaki taşı gösteren ve 'Gel oturalım' diyen Bilgen, bir süre daha çocukla sohbet etmeye devam etti. Sohbetin sonunda yurda dönmeye ikna olan çocuk öğretmenleri ya da polisle değil, ambulansla yurda bırakılmak isteyince sağlıkçılar bu isteği de geri çevirmedi. Ambulansa bindirilen çocuk, bir daha aynı şekilde davranmaması için söz alınarak, yurduna bırakıldı.

Haber: C. ÜSTÜNER