Yaklaşık sekiz önce Kızılay Meydanı Belediye Ekipleri tarafından düzenlenmiş ve Meydana kaldırımlar döşenmişti. Yapılan kaldırımlarla Kızılay Meydanı daha güzel bir görünüm kazanış ve Meydana çeşme de yapılmıştı. Ama yapılan çalışmalar sonucunda bir anda meydana gelen olay Kızılay Meydanı esnafının kafasını karıştırdı. Yapılan kaldırımların orta kesimi bir anda bilinmeyen bir nedenden dolayı kabardı.

Yaşanan durum hakkında bilgi aldığımız Kızılay Meydanı esnafları yaşanan bu durumun bir anda olduğunu söyleyerek “ Düzce Belediye'sine teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok güzel bir çalışma yaptılar. Önceden resim durumda olan Meydanın sokaklarını yenileyerek kaldırım çalışmalarını da bitirdiler. Ama bu çeşmenin önündeki bu alanın neden dolayı bu şekilde yükseldiğini biz bile bilmiyoruz. Ama büyük bir ihtimalle gece saatlerinde Meydana park edilen araçlar yüzünden bu alan kabardı. Bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Denetimlere çıkan zabıta ekipleri de alana giderek incelemelerde bulundu. Ekipler esnaflara durumu çözerek niçin kaldırımların kabardığı hakkında bilgi almaya çalıştı. Yaşanan bu durumun ne şekilde çözüleceği ya da kaldırımın kabaran kısımında her hangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Yaşanan olay nedeniyle kaldırımdaki mermerlerde zarar görüyor.