Kızılay tarafından Terzialiler Mahallesi'nde yapılması planlanan alışveriş merkezi ve konut yatırımları temelde çıkan tarihi kalıntılar nedeniyle merkeze kaydırıldı.
İnşaat alanındaki kazı çalışmaları sırasında çıkan duvarın tarihi eser olabilme ihtimaline karşı askıya alınan proje Kocaeli Kültür Varlıkları Korumu Bölge Kurulu Müdürlüğünden gelecek raporları bekliyordu. Müdürlükten gelen raporda duvar kalıntılarının tarihi eser kalıntısı olduğu belirtilerek bölge sit alanı ilan edildi. 1 sene gibi uzun bir sürecin yaşandığı bölgede süre uzayınca proje askıya alındı. Kızılay’ın beldeye yapacağı yatırımın da Düzce merkeze kaydırıldığı öğrenildi. Konuralp'teki alan için 7 katlı olarak projelendirilen AVM projesinin şimdi merkeze yapılacağı öğrenilirken, Konuralp’e de yurt ve iş merkezinden oluşan yeni bir yatırım yapılacağı bildirildi.


Vali Adnan Yılmaz, atanmadan önce Milletvekili İbrahim Korkmaz’la birlikte incelemede bulundukları Konuralp'teki arsanın yurt ve iş merkezi için Kızılay tarafından da uygun bulunduğu ve yer tahsisinin gerçekleştirildiği öğrenildi. Arsa ile ilgili yasal işlemlerin tamamlandığı, tapusunun Kızılay’a teslim edildiği belirtilirken, Kızılay’ın proje üstünde çalıştığı ve kısa süre içinde temelinin atılacağı bildirildi.

 

Haber; S.KAŞKIR