Her asfalt dönemi  gündeme gelen "Turistik Yolların Asfaltlanması" konusu yeni yolların açılıp yapılmasıyla birlikte yeniden konuşulmaya başlandı..

 Düzce Beyköy Abant bağlantı yolu  Samandere istikametinde açılmayı bekleyen yol yarım bekletilirken Özel İdare'nin  bu mıntıkayı bırakıp Cumayeri-Sırtpınar-Üvezbeli-Ordulu Karadere -Kızılüzüm arasında Kocaali sınırına kadar olan 17 km'lik yolu genişletme ve sıcak asfaltla buluşturmaya başladı..

            BEYKÖY-ABANT ARASI BEKLEMEDE...

Vali Adnan Yılmaz döneminde başlanan Beyköyü'nden başlayıp Samandere'den geçerek Abant'a uzanacak olan bağlantı yolunun sessiz-sedasız ınkıtaya uğraması ve gerekçe olarak DSİ'nin çalışması gerekçe gösterilerek çalışmaların durması dikkatleri bir başka yöne Cumayeri'ne yöneltti.Özel idare tüm ekipmanlarıyla  Cumayeri-Sırtpınar-Üvezbeli-Ordulu Karadere -Kızılüzüm arasında Kocaali sınırına kadar olan 17 km'lik yolu tamamlamaya çalışıyor.bahse konu yolun 5 bin 800 metrelik bölümünde genişletme ve sıcak asfalt yapım çalışmaları tamamlanmak üzere.Yolun etarftaki kayalıklar parçalanarak otoban gibi geniş yapılamıs dikkatlerden kaçmıyor.

 

            AKÇAKOCA BAĞLANTISI BEKLİYOR

Düzce -Abant arası beklerken, Cumayeri'ni Akçakoca'ya Esmehanım Köyü üzerinden bağlayacak yolla ilgili hiç bir çalışmanın yapılmayışı Cumayeri'nden Akçakoca'nın bağlantısını zorlaştırıyor. Cumayeri'yle turistik ilçemiz Akçakoca'nın Esmehanım üzerinden ne zaman ve nasıl bağlanaacğı bilinmiyor. Akçakoca'nın Cumayeri üzerinden bağlanarak turistik ilçemizin birbirine bağlanmasının ilimizin geleceği için büyük bir önem arzettiği biliniyor.Şimdi Düzce kamuoyu, duran Beyköy-Abant bağlantı yolunun ardından Düzce'yi Cumayeri üzerinden Esmehanım köyü içinden geçerek  Akçakoca'ya bağlayacak yolun ne zemen saşlayıp ne zaman biteceğini  merakla ve dikkatle bekliyor.

Haber;E.TAYHAN