Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Düzce Şubesi’nin düzenlemiş olduğu Divan-ı Hikmet Söyleşileri kapsamında “Ülkemizin Dünü ve Bugünü” konulu program TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi. 18 Temmuz Spor Salonu’nda dün akşam gerçekleştirilen programa Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, TÜGVA Düzce Şubesi Başkanı İsa Yazıcı ve vatandaşlar katıldı. Kur-an Tilaveti ile başlayan programa ilgi yoğundu.



Açılış konuşmasında TÜGVA Düzce İl Başkanı İsa Yazıcı, “Türkiye Gençlik Vakfı Düzce Şubesi olarak ortaokul, lise, üniversite, kadın ve aile, çalışan gençlik gibi kollara ayrılmış durumda. Bu alanlarda programlar, kurslar, semineler, akademiler düzenliyoruz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

“Tarihimizde sadece iki darbe din kisvesi altında yapılmıştır”
Ardından TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz konuşmasına başladı. Türkiye’nin geride bıraktığı 90 yıllık siyasi tarihinde atlattığı badirelere dikkati çeken Yılmaz, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan gibi devlet adamlarının kıymetinin bilinmediğini ifade etti. Osmanlı’dan bu yana darbelerle mücadele ediyoruz. Tarihimizde sadece iki darbe din kisvesi altında yapılmıştır. Birincisi Abdülhamit Han’a şeriat istiyoruz diyen sözde sarıklı din adamları, ikincisi de Recep Tayyip Erdoğan dönemindeki Türkiye’ye hain Fetonyahu tarafından yapılmak istemiştir. Arkadaşlar, Recep Tayyip Erdoğan, rahmetli Erbakan Hocamızın tüm hayallerini gerçekleştiriyor. Bunu unutmayın.” şeklinde konuştu.



“İki bine yakın mahkemem oldu”
Bütün dünya neden Türkiye ve Anadolu ile uğraşıyor sorusunun cevabını bulduğunu kaydeden Yılmaz, “Anadolu’da biz bin yıl barış köprüsünü kurduk. Dünyanın hiçbir yerinde o dönemde aç ve sefil insan yoktu. Madenlerin, yeraltı kaynaklarının, nimetlerin hepsi doğudadır. Bu dengeyi bozanlar var. İşte utandığın deden Osmanlı’nın Batı’ya savaş yapmasının nedeni bu dengeyi sağlamaktı. 28 Şubat’ta iki bine yakın mahkemem oldu sadece Osmanlı’yı methettiğim için yargılandım bu ülkede köküne kadar Osmanlılıyım.” diye konuştu.

Konferans fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Haber: C. ÜSTÜNER