Düzce İGM'de bugün ilginç bir tartışma yaşandı. Düzce İl Genel Meclisi, 3 Nisan'da İl Encümeni ve İhtisas Komisyonları Seçimi gerçekleştirmiş, komisyonlara önerilen isimler oylamayla kabul edilmişti. Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu'nun 5 üyesi için yapılan oylama esnasında ise 20 İGM üyesi kabul yönünde elini kaldırırken AK Partili Meclis Üyesi Harun Veziroğlu, oyunu red yönünde kullanmıştı.

Nisan ayı toplantılarına devam eden İGM'nin bugünkü birleşiminde Veziroğlu, bu konuya açıklık getirdi. Düzce İl Genel Meclisi'nin 20 üyesinin erkek ve sadece bir üyesinin kadın olduğuna dikkat çeken Veziroğlu, "Kadın ve erkek hakları için oluşturulan komisyonun 5 üyesi de erkek. Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu'nda kadın üyemiz yer almalıydı. İtirazım bunun içindi. MHP'nin bu komisyona Sema Çelebi'yi önermesi gerekiyordu” şeklinde konuştu.

Veziroğlu'nun konuşması sonrası söz alan MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Turan, kadın haklarını erkeklerin de en iyi şekilde savunabileceğini düşündüklerinden böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Haber; C. ÜSTÜNER