Düzce Belediye Meclisi Nisan ayı 2.Birleşimi 46 gündem maddesini görüşmek üzere Belediye Toplantı Salonu’nda toplandı. Belediye Başkan Yardımcısı Salih Keskinli Başkanlığında yapılan toplantı öncesi Düzce Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Gönül Asuk, komisyonun gerçekleştirmek istediği projeler ve yürüttükleri çalışmalar sonucunda elde ettikleri verileri meclis üyeleriyle paylaştı.


Asuk, Düzce’de madde bağımlılığıyla daha aktif bir şekilde mücadele edebilmeleri adına oluşturmak istedikleri ‘Danışma Merkezi’nin Gaziantep’te bulunan Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi’nin yapısında olacağını ifade ederek bilgiler verdi.
Madde bağımlılığına başlangıç yaşı ile oranları hakkında verileri aktaran Asuk,  Düzce’deki çocuk verilerini dile getirdi.  Düzce’de madde bağımlısı genç sayısının verilerine göre bin civarında olduğunu ifade eden Asuk, sayıyı 2 ya da 3 bin olarak ön gördüklerini de sözlerine ekledi. Asuk sunumunda son olarak kurmayı düşündükleri ‘Mobil Ekip’ hakkında bilgiler verdi. Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesiyle sürdü.

Haber:Y.SEVER