Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi altında faaliyet gösteren otomotiv, akaryakıt, yedek parça ve sanayici üyeler kahvaltı programında bir araya geldi. Komiteye bağlı tüm üyelerin davet edildiği toplantıya komitede yer alan üyelerin büyük bölümü katılım gösterirken Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve 6. Meslek Komitesi Üyesi Fahri Çakır, Çin’de olması nedeniyle toplantıya katılamadı.

Sorunlar gündeme taşındı

Toplantının açılış konuşmasını yapan 6. Meslek Komitesi Başkanı Sultan Ahmet Durdu, toplantının istişare toplantısı olduğunu belirterek katılımcıların sorunlarını gündeme getirmelerini istedi. Geniş katılımlı olarak gerçekleşen toplantıda sektörel sorunlar gündeme geldi. Katılımcılar odanın işleyişi, yaptırımlarını ve sektörün genel sorunlarının çözüm önerilerini komite üyelerine aktardı.

Madde bağımlılığı TSO gündeminde

Toplantıda; Düzce'de faaliyet gösteren akaryakıt istasyonu sahipleri ile bir araya gelinerek Akaryakıtçılar Derneği kurulması için çalışma yapılmasına karar verildi. Ayrıca nitelikli eleman yetiştirilmesi için çalışmaların başlatılmasına, kentsel dönüşüm alanına giren Eski Sanayi Çarşısı bölgesi için Düzce Belediyesi ile görüşülmesi ve gerekli çalışmaların yapılmasına, iş sağlığı güvenliği ve risk analizi yapan firmalarla irtibata geçilerek, oda üyeleri için fiyat teklifi alınmasına, üyelerin vize alımlarını kolaylaştıracak imkanlar sağlanmasına, uyuşturucu ile mücadele konusunda ilgili kurumlarla irtibata geçilerek madde bağımlılarının topluma kazandırılması, madde bağımlılığını önleme, madde bağımlığından koruma konularında gerekli kurumlarla ortak çalışma başlatılmasına, TSE Düzce Temsilciliğinin aktifleşmesi, belgelerin odadan verilebilmesi için TOBB ile irtibata geçilerek gerekli prosedürün hızla tamamlanması için çalışmaların hızlandırılmasına, Düzce’de açılması gündemde olan gümrükle ilgili konunun takip edilerek gerekli girişimlerin yapılmasına dair konular da konuşularak karara bağlandı.

Konuşulan ve karar alınan konuların Düzce TSO Meclisi’nin gündemine alınması ve yönetim kuruluna gerekli adımların atılması doğrultusunda öneri götürülmesine karar verildi.

 

 

Haber;C.Üstüner