Şehir merkezine uzaklığı nedeniyle hak sahipleri tarafından rağbet görmeyen işyerlerinin uzun yıllar sonra değerlendirilmesi için harekete geçen devlet, kullanılmayan işyerlerinin özel idareye devrine karar vermişti.Bu noktada Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun İl genel Meclisi toplantısında Düzce Üniversitesi ve hatta kendi parti belediyesi olan Düzce Belediyesine dahi kalıcı işyerlerinden yer verilmesine karşı çıktığı öğrenildi.Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesinin talepte bulunduğu yerin Kaşıkoğlunun onay vermemesi konuşulurken Özel Türk Hava kurumu Meslek Yüksek Okuluna verilmesi kararı ise şaşkınlık yarattı.

İlk başlarda kurumların tahsis için yarıştığı işyerlerinde en büyük çekişme Türk Hava Kurumu ve Düzce Üniversitesi arasında olmuştu. Büyük çekişmeye neden olan işyerlerinin THK'ya verilmesi kararı alırken Düzce üniversitesinin talebi göz ardı edilmeye devam ediyor.

1976 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı olarak Uzunmustafa mahallesinde açılan Düzce Meslek Yüksekokulunun mevcut binalarının yetersizliği nedeniyle büyümekte zorlandığı mevcut fiziki koşulların yetersizliği geçmişte de Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından sık sık dile getirilmiş, işyerlerinin bu talebi karşılamayacağı bildirilmişti. Ancak Rektör Şerifoğlu’nun talebine karşılık özel Türk Hava Kurumu MYO’ verildi.

Düzce’nin kendi üniversitesinin bu talebi göz ardı edilirken, komşu il Sakarya atıl bir şekilde durun işyerlerinden birini Sakarya Üniversitesi’ne tahsis etti bile. 17 Ağustos Depreminin ardından yapılan, bir süre önce Sakarya Büyükşehir Belediyesine devri yapılan kalıcı iş yerleri, Meslek Yüksekokulu olarak değerlendirilme kararı alındı.

Öte yandan Düzce Meslek Yüksek Okulu’nda Öğrenci sayısı her geçen gün artarken yeni binalar yapılamadığı için mevcut imkânlarla dersliklerde 40'ar bazen de 45’er öğrenci ders görmek zorunda kalıyor. 37 yıllık Yüksek Okulun öğrenci sayısı arttıkça ilave binalar yapılmış ancak binalar belli bir planlama doğrultusunda yapılamadığı için bu günkü çarpık yapılaşma ortaya çıkmış ve yeterli gelmiyor. İki üç yıl içinde öğrenci sayısı daha da artacağı ve yeni bölümlerin açılabilmesi için Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğu alanda yeni bir düzenleme yapılarak derme çatma yapıların yıkılıp yerlerine planlı bir yapılanmaya gidilmesi ve büyümeyi fiziki olarak da gerçekleştirmesi gerekiyor.

Haber: S. KAŞKIR