Bu yıl Düzce Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen “Avrupa Komşular Günü” Yenikent 3 üncü bölgede bulunan anfi tiyatroda kutlandı. Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş. Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş da gösterileri ilgiyle izledi.

 

Bir bayram havasında geçen etkinlikte ayrıca, Düzce Üniversitesi ve Düzce Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ve beş gün süren “Bahar ve Gençlik Şenliği’nde gösteri yapan Bulgaristan ve Gürcistan dans toplulukları, Avni Akyol Ümit Vakfı Anasınıfı öğrencileri, Fethiye’de yaşayan İngilizlerin oluşturduğu halk oyunları ekibi, Düzce Üniversitesi Roman Dans ekibi, Sanat ve Bilim Akademisi Şan Gurubu Öğrencileri, 70’lik Kafkas Delikanlıları gösterileri ile izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.

 

 

 

Gösteriler öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Keleş “Avrupa Komşular Gününü iki yıldır Düzce’de kutluyoruz. Genişleyen ve büyüyen dünyada komşuluk ilişkileri de genişledi. Bizler komşusu açken tok yatan bizden değildir mantığı il hareket ediyoruz. Küreselleşen dünyada komşularımızda da bir genişleme söz konusu, bizler bu etkinlikler sayesinde bir araya gelip ortak güzel şeyler yapıyoruz” dedi.