2012 yılı Kütüphaneler Haftası, Mehmet Akif Ersoy Haftası kutlamaları, Hıdırellez kutlamaları, Nevruz Bayramı kutlamaları, Turizm Haftası kutlamaları ve Müzeler Günü etkinliklerindeki tertip ve düzenim görüşülmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Kaymakamlar, belediye temsilcileri ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı İlhan Turgut, geçtiğimiz yıllara oranla Düzce’nin turizm açısından büyük ilgi gördüğünü ancak konaklama noktasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Düzce’nin reklam ve tanıtım konusunda iyi bir yere geldiğini söyleyen Turgut, " Geçen yıl Düzce turizm açısından beklenilenden daha büyük bir ilgi gördü. Yerli turist geldi. Çeşitli toplantılarda bu konuları konuştuğumuzda, yabancı turist sayısını nasıl arttırırız sayısını araştırıyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığımız etkinlikler sayesinde, Düzce reklam ve tanıtım konusunda iyi bir yere geldi. Bunların içerisinde en iyi sahip olduğumuz değer Akçakoca deniz turizmi ve doğa turizmidir. Akçakoca deniz açısından Düzce'nin ününü duyurmaya devam edecek. Konaklama ve tesis sahipleri, tur operatörleri, yiyecek ve içecek tesis sahipleri bu yılki hazırlıklarını eksiksiz yaparlarsa bir sıkıntı yaşamayız. Konaklama açısından geçtiğimiz sene Akçakocada zaman zaman sıkıntılar meydana gelmişti. Doğa turizmi açısından gelenlerin konaklamaları konusunda bir takım eksiklikler var. Bunların daha ilerletilmesi ve iyi imkanlara kavuşturulması yönünde projeler yapmalıyız.”dedi.

Geçtiğimiz yıl mesire ve piknik yerleri ile ilgili 12 projenin kabul gördüğünü belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, bu mesire yerlerinin bu yıl halka açılacağını söyledi.

Budak; "Geçtiğimiz yıl Düzce'de yapılan 12 tane projemiz kabul gördü. İnşallah bu sene de buralara hizmete açacağız. Bunları açarken, Orman işletme müdürlüklerimiz yardımcı oldular. Düzce doğal yapısı itibariyle yüzde 51'i orman. Onların bizlere çok büyük destekleri var. Biz de vilayet olarak doğal güzelliklerimizi nasıl vatandaşın hizmetine sunabilirizi tartışacağız" dedi.