Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde Müftülük tarafından düzenlenen ‘’Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’’ konferansa D.İ.B. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama Daire Başkanı Recep Sönmez konuşmacı olarak katıldı.
Müftülüğün toplantı salonunda gerçekleşen konferansa Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Resmi Kurum ve Okul Müdürleri, İlçe Müftülerimiz, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, din görevlilerimiz, Kur’an kurs öğreticilerimiz ile çok sayıda Düzceliler katılım gösterdi.

Sunuculuğunu Şube Müdürü Murat Bakırkaya’nın yaptığı konferans Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.Kutlu Doğum sinevizyonu gösterisinin ardından konuşan İl Müftümüz Selami Emen, konferansın amacından bahsetti.

Emen; “1444. Yıldönümünü kutladığımız âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in doğumu vesilesiyle 1989 yılından beri “Peygamber Efendimizi Anmaktan Anlamaya” şiarıyla kutlana gelen kutlu doğum haftasının bu seneki konusu “Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı”dır. Kutlu Doğumu ile yad ettiğimiz Allah Rasulü’nün Birlikte Yaşamaya yönelik uygulamaları o gün olduğu gibi bu günde bizimle birlikte yaşama imkanı bulmadığı müddetçe gözlerden yaşların akması durmayacaktır. Biz bu vesile ile birlikte yaşama ahlakını öğrenebileceğimiz yegane örnek Hz. Muhammed (as)’dır derken insanlığın huzurunun, mutluluğunun, refahının ancak Peygamberimizi ve O’nun eşsiz yaşantısını okuyup, anlayıp, hayatımıza tatbik ile mümkün olabileceğinin vurgusunu yapmak istiyoruz.’’ dedi.

Ardından D.İ.B. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama Daire Başkanı Recep Sönmez sahneye çıkarak Düzcelilere ‘’ Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’’ konusunda konferans verdi. Konuşmasını Peygamber Efendimizin hayatı, Müslümanlar arasında birlikte yaşama ahlakı ve gayri Müslimler ile Müslümanlar arasında birlikte yaşama ahlakı olarak üç bölüme ayırdığını belirten Sönmez; “Yaşantısının her anında Peygamber Efendimizi örnek alanın dünyası da ahireti de güzel olur.”dedi.

Sönmez’in konuşmasında Peygamber Efendimizin hayatından örnekler anlatması salonda duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Konuşması sonunda İl Müftüsü Selami Emen tarafından Recep Sönmez’e günün anısına hat yazılı tablo hediye edildi. Ayrıca Konferans salonu girişine Düzce Kızılay’ı tarafından kurulan standa katılımcılar gönüllü kan bağışında bulundu.