Hastane Caddesi üzerinde bulunan eski YİMPAŞ AVM’nin üst katında hazırlanan ve yarın açılışı yapılacak olan Sosyete Pazarı’na Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) bugün yaptığı basın toplantısı ile tepki gösterdi.

“Burayı kim açtırıyorsa bizim katilimizdir”
Giyimden kozmetiğe, zücaciyeden ev eşyasına kadar pek çok ürünün satışının yapılacağı pazara ilişkintüm odalar adına bir konuşma yapan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce esnafının zarara uğrayacağını belirterek şunları kaydetti:

“Kamuoyunda dolaşan bir iş merkezinin üst katında açılacak olan 89 tane esnafın yer alacağı pazara biz esnaf odaları olarak karşıyız. Bu konuda Düzce Belediyesi Zabıta Müdürüyle konuştuk. Belediye Başkanımız başta olmak üzere bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz. Burası kiralanacak ama burada ne iskan, ne imar ne de ruhsat bulunmaktadır. Burada esnaflık yapılamaz. Düzce esnafı olarak kötü günler geçiriyoruz, iş yapamıyoruz. Belgeleri eksik olan bu yerin açılmasına karşı çıkıyoruz, açtırmıyoruz. Burayı kim açtırıyorsa bizim katilimizdir. Burası yürürlüğe aykırıdır ve gerekli belgeler bulunmamaktadır. Açılması halinde başta ben ve oda başkanlarımız olmak üzere hepimiz yollara çıkmaya hazırız”

Haber: M.AYDIN