Düzce Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği 3. Olağan Kongresi Konak Düğün salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından başlayan toplantıda 2010 yılı faaliyet raporu okundu. Ardından 2012- 2013 yılı çalışma raporu ve 2 yıllık tahmini gelir ve gider tablosu oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra divan başkanlığı seçimine geçildi. Divan kuruluna iki liste sunuldu. Eski başkan Mehmet Feyyaz Tütüncüoğlu ve beraberindeki heyetin kendi listesini geri çekmesinin ardından oylamaya sunulan ikinci liste oy birliği ile kabul edildi.

2005 yılında kurulan ve 168 üyeye sahip olan Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği yönetim kurulu başkanlığına Ahmet Azap getirildi.

69 üyenin katıldığı toplantıda Azap, eski başkan Mehmet feyyaz Tütüncüoğlu’ndan yönetimi devraldı. Tütüncüoğlu “ 3-5 kişi ile yaptığımız toplantılardan bugün burada geniş katılımla devam ediyoruz. Umarım bu ilgi ve alaka azalmadan devam eder. Yeni yönetimdeki arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.

Düzce Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 3.Olağan Genel Kurulunda birlik yönetimi şu şekilde oluşturuldu:

Başkan: Ahmet Azap

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:
Nezir Akyol
Mehmet Zengin
Nadim Karaduman
Halil İbrahim Bektaş
Mustafa Eroğlu
Mehmet Ali Türken

Denetim Kurulu Üyeleri
İbrahim Bakkaloğlu
Uğur Yılmaz
Ali Çalış

Oylamanın ardından dilek ve temennilere geçildi. Ve birlik üyeleri şikâyetlerini yönetime sundu. Sütün maliyetinin yüksek olduğunu söyleyerek fiyat indiriminde bulunulmasını talep eden üyelere, yeni yönetimin konuyu ele alacağı sözü verildi. Ayrıca hayvan başına ödenen sağman ücretinin 4,5 liradan 3 liraya düşürülmesine karar verildi.

Haber; S. KAŞKIR