Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) kongreleri bugün Düzce Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Kongresi ile devam etti. DESOB binasında yapılan kongreye birlik yönetimi ile oda üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede divan kurulu oluşturuldu.

Kongrede açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Osman Ataseven, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarları Meslek Kuruluşları Kanunu'nun verdiği yetkiler dahilinde hizmet etmek gayreti içinde olduklarını ifade etti.



“Çözüme ulaşıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz”
Ataseven üyelere seslendiği konuşmasında, “Yönetim ve denetim kurulumuz aylık mutat toplantılarını yaparak sizlerin dilek ve şikayetlerinizin giderilmesine yasalar çerçevesinde azami gayret göstermiştir. Yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımızda, ama üzerine gitmeye, çözüme ulaşıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.



“Mağduriyetini gidermek için bütün yasal yolları denedik”
Kahveci esnafı olarak KOSGEB kredilerinden istifade edemediklerinin altını çizen Ataseven, karşılaştıkları diğer sıkıntıları şöyle sıraladı:
“2. katlardaki kahvehane ruhsatlarına bir çözüm üretemedik. Bunları yapamadık. Değeri arkadaşlarım bazı konular var ki bizlerin yetki ve etkisini aşıyor. Örneğin 2'inci ve 3'üncü katlardaki işyerlerine kahvehane veya kafe ruhsatı alamadığımız gibi üyelerimizin bu mağduriyetini gidermek için bütün yasal yolları denedik. Odalar birliğimize, belediyemize, valiliğimize sözlü ve yazılı olarak mağduriyetimizi anlattık. Bir çıkış yolu bulamadık. En son birlik başkanımız nezdinde 2 Kasım 2017 tarihinde Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü'yü Ankara'da makamında ziyaretimizde durumu arz ettim. Bu durumu Belediye Başkanımız Sayın Dursun Ay'la görüşeceğini söyledi. Beklemekteyiz.”

Bakan Özlü’ye iletildi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaretlerinde, kahveci esnafının KOSGEB kredilerinden yararlanamadığını aktardıklarını belirten Ataseven, şunları kaydetti:

“Konuya vakıf olduğunu, kahveci esnafının da bu kredilerden yararlanmasının önündeki engellerin aşılacağını söyledi. İnşallah bu girişimlerimiz boşa çıkmaz. İmkanlarımız dahilinde, elimizden geldiğince odamızı her platformda en iyi şekilde temsil etme gayreti içinde olduk.”  

Çay, kahve fiyatları, otel ve hamam ücretlerini üyelerin talepleri doğrultusunda ayarlama yaptıklarını ifade eden Ataseven, “Çay, kahve fiyatlarını, otel ve hamam ücretlerini sizlerin talepleri doğrultusunda günün şartlarına göre yeniden ayarlanmasını sağladık ve fiyat tarifelerini odamız aracılığı ile sizlere ulaştırdık.” dedi.

Başkan Ataseven’in faaliyet raporunu okumasının ardından seçime geçildi. Seçim sonucunda Ataseven bir dönem daha başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandı.



Haber: H. GÜRSOY