Pınarlar köyünde bazı vatandaşlar, çöp konteynırı bulunmadığı için çöplerini kendi imkanlarıyla merkeze götürmek zorunda kaldıklarını iddia etti.  Yıllardır devam eden çöp sorununu halletmek için bir hayırseverin yardımı ile köye 10 adet çöp konteynırı alındı. Alınan konteynırların hala kullanılmaya başlanmaması bazı köy sakinlerinin şikâyetine neden oldu.  Bazı köy sakinlerinin iddiasına göre alınan konteynırlar, çöpleri toplayacak firma ile ihalenin yapılmaması nedeniyle köy camiinin bahçesinde bekletiliyor.
Konuyla ilgili bilgi aldığımız köy muhtarı Alaaddin Üstün, gerekli ihalelerinin yapıldığı ancak alt yapı çalışmaları nedeniyle konteynırların yerleştiremediğini ifade ederek şikâyetlerin yersiz olduğunu belirtti.

Üstün, “Bu konteynırları biz kendi imkanlarımızla köyün belli yerlere koymak için aldık. Çöpün toplanması için de bir firma ile ihale yaptık. Ancak şuanda köy içindeki altyapı çalışmaları nedeniyle konteynırları yerlerine oturtamadık. Köyün her tarafında kazı işleri var, çöpleri toplamak için gelen kamyon giremeyecek. Çöplerin toplanması için ihaleyi de yeni yaptık. Bu konteynerleri burada dursun diye koymadık. Şimdiye kadar burada durmasının sebebi mevcut temizlik şirketinin ihalesinin bitmişti, yeniden ihale yapılması gerekiyordu. 1 hafta 10 gün içinde bu konteynırları yerlerine konularak çöpler toplanmaya başlanacak. Bunu şikayet edenleri anlamış değilim. köy kuruldu kurulalı bu çöp toplanıyordu.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR