Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Vizyon Toplantılarının konuğu Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu oldu. Konukoğlu Düzceli İşadamlarıyla tecrübe ve birikimlerini paylaştı.

Vizyon toplantısı öncesi konuşma yapan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, Düzce'nin potansiyellerini ortaya çıkarmak adına çalışma yaptıklarını yatırm alanlarının biran önce belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Çakır, Düzce olarak arzu ettiğimiz alternatif OSB alanlarını belirlemek  ve Düzce'deki çarpık sanayiyi önüne geçerek büyük yatrımcıya sıkıntı yaşatmamaktır. Sanko Holding 5 yıl önce yatırım için kapımızı çaldığında yer göstermediğimiz için yatırımın kaçırdığımızı biliyoruz. Düzce'nin avatndajı vaken bu gücü kullanmalıyız." diye konuştu.

Tecrübe paylaşımının konuğu Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu çalışma hayatına nasıl girdiğini ve babası Sani Konukoğlu’nun bugünkü konuma gelinmesindeki etkisini anlatırken, Azmedenin ve çalışanın başaramamasının söz konusu olamayacağını söyledi.


Konukoğlu'nun ardından soru cevap kısmına geçildi. Katılımcılardan bazıları Düzce'ye yatırım yapacakmısınız yada Düzce'de neleri eksik gördüğünü sordu.

Önce Fikir birliğine varın

Konukoğlu, ise Düzce'ye yatırım yapmayı düşünmediğini en büyük eskikliğin ise fikir birliği olduğunu söyledi.

Konukoğlu, "Düzce'ye yatırım yapmayacağım. Çünkü yapacak ne yeriniz var nede sizde fikir birliği var. Öncelikle memleket uğruna fikir birliğine varın. Ortak akıl esas ortak akılla hareket etmezseniz o şehir kalkınmıyor. Birlikte hareket ettiğinizde her yerde iş yaparsınız. Tek yürek olduğunuzda yapamaycağınız hiçbirşey yok."dedi Konukoğlu, yer bulursak gelirmisiniz sorusuna ise "allah büyük bakacağız. Siz daha yurt için yer bulamıyorsunuz bana nasıl bulacaksınız." dedi.

Bazı tekstil firması sahipleride teşviğin belirsizliğinden dolayı duyduğu endişelerinden bahsetti.

Tekstil firması sahibi, " Düzce'de tekstille uğraşıyoruz. 4 ay ncesi 1000-1200 kişi ile çalışıyoruz şuan tekstilin belirsizliğinden 600-650 kişiyle yola devam ediyoruz." dedi.

Konukoğlu ise zaman zaman zorluk yaşansada tekstilin hiçbir zaman ölmeyeceğini söyledi.

Yurt için önayak oldu

DÜSİAD Vizyon toplantısına konuşmacı olarak katılan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Düzce’ye yapılması planlanan öğrenci yurdu için ön ayak oldu. Konukoğlu, Düzceliler arasında birlik olmadığı eleştirisinde bulunurken, “ Böyle hiçbir yere varılmaz. Ben önayak olup başlatıyorum” dedi ve 100 bin TL bağışlayarak bağış kampanyasını başlattı. Vali Adnan Yılmaz kendisi ve eşi için hemen 2 bin TL bağışlarken, toplantıya katılan iş adamları da önce 5’er bin TL ile başladılar daha sonra bağış miktarını artırdılar. 500 Bin TL toplanması hedeflenen kampanya sonunda yaklaşık 400 bin TL’ye ulaşıldı. Kampanyaya, Emniyet Müdürü Ali Gezer 5 Bin, TSO Başkanı Metin Büyük 50 bin, Belediye 100 bin, Recep Pak 30 bin, Sadık Dik 15 bin, Mustafa Aycan 20 bin, Arif Çilingir 10 bin, Asaf Özdemir 10 bin, Hızel Tekstil 15 bin lira, bir çok işadamı da 5’er bin lira ile katkıda bulundu.

Bir derde derman olma aşkı var

Toplantı sonunda Vali Adnan Yılmaz, Konukoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Vali Yılmaz, " bu asaletle enerjisi ve alın terine saygı ve alın terine saygı duyuyorum. Hayır yapma vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Bir derde derman olma aşkı var. Inşallah 400 kişilik yüksek öğretim yurdu açılışını Düzcelilerle birlikte açmak nasip etsin." dedi.

Gecenin sonunda Vali Adnan Yılmaz ve DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, toplantıya katılımlarından dolayı Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’na plaket takdim edildi.

Haber: S. KAŞKIR