Beldeyken Düzce merkeze bağlanan Konuralp'te Belediyenin başlattığı alt yapı çalışmalarının mevsim şartlarına takılarak uzaması, halkı çileden çıkardı..

Konuralp'te halk, şu anda belediyeye bağlanmanın etkisinden kurtulmuşken, alt yapıdan kaynaklanan aksamaların " çamur"a takılması sabreden halkın sabrını taşırmışa benziyor.

 

Özellikle merkezde, müzeyle çarşı arasındaki bölümün doğal taşla döşenmesinin ardından diğer büyük bir bölümünün alt yapı çalışmalarına başlanmış olmasına rağmen çalışmalara ara verilmesi halkı bu mevsimde çamurla içiçe bıraktı..

Konuralp'te çamura aldırış etmeden "sabırla bekleyin" diyenlerin de olduğunu gördük: Konuralp'te şu anda Terzialiler Mahallesi, Şehit Hüseyin kır Mahallesi ve Çıftepınarlar Mahallesi çamurlu didişiyor çamurla yarışıyor

 

Konuralp'te halkın büyük çoğunluğu merkezdeki bu çamurun ve yolalrın neden bu halde olduğunu bilmiyor.Kimi "biz mahalle olduk ama bize bakan yok" derken kimileri de " Belediye bizi dışladı" diyenlerde var.. Konuralp'te işlerin yarım kalmasını "Konuralp'in altında yatan tarihi eserrlere bağlayanlar da var:

Şehit Hüseyin Kır Mahalle Muhtarı Dursun Topal'ın da derdi "yer altından çıktığı söylenen ancak mahiyeti bilinmeyen tarihi bir kalıntı..."

İşin özü Konuralp'te pazaryeri, altyapı çalışmalarının başlayıp da devam etmediği üç mahalle çamurla yaşamanın zorluğunu iliklerine kadar hissederken "bir an bizi bu çamurdan kurtarın" diyerek adeta çığlık atıyor..Konuralp, yazın tozdun kışın çamurdan kurtulmak istiyor..

Haber;E.TAYHAN