Konuralp bölgesinden 4 muhtarın katıldığı Öncü TV’deki Manşet Programı'nda muhtarların Konuralp‘in Düzce Belediyesi'ne bağlanmasıyla isminin silindiğini savunması yeni bir tartışma başlattı. Mahallelere bölünen Konuralp ismi resmiyette kalmazken, bölgede yaşayanlar da muhtarlarla aynı düşünceyi paylaştı. Görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar, “Mahalle içinde mahalle olmaz” savunması yaptı.

Para uğruna bağlandı

Bir vatandaş, “Burada Macirler, Hüseyin Kıl, Orhangazi adıyla mahalleler var. Beldeyken Konuralp’in adı geçiyordu ama şimdi kaza olması lazımki Konuralp adı korunsun. Zannediyorum belediyeye yetkilileri böyle düşünmüyor. Neden olmadığını da insanlara anlatmıyorlar. Sözde antik kent ama antik kentle uygun olmayan icraatlar var. İnsanların bir araya gelmesi lazım. Biz Konuralpliler olarak üzerinde durmuyoruz. Biz Osmanlı’nın devamı değil miyiz? Belde kurmuşlar ama bu belde; para uğruna nüfus uğruna Düzce Belediyesi'ne dahil edilerek Konuralp ismi kaldırılmış.” ifadelerini kullandı.

Hayallerimiz suya düştü

Resmiyette Konuralp ismi olmasa da bölgede yaşayan insanlar tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Yine bir vatandaş, Konuralp isminin unutulmaya başlandığını üzülerek şöyle dile getirdi: “Konuralp diye bir isim kalmadı ancak yine adreslerde kullanıyoruz. Aslında resmiyette yok. Maalesef unutuluyor. Sadece mahalleler kalacak. Bizim ilçe hayallerimiz vardı, suya düştü. Ne desek boş artık.”

Bir vatandaş ise Konuralp tarihine sahip çıkılması gerektiğini savundu: “Dünya yıkılsa Konuralp ismi yıkılmaması lazım ama şimdi mahallelere bölündü. Düzce yokken Konuralp vardı. 100 sene sonra Düzce yine olmayacak, İstanbul’un su havası olacak. Ama Konuralp hep kalacak. Tarihine sahip çıkamayan devletler yıkılmak mecburiyetinde…”

Haber;S.KAŞKIR