Konuralp’in Düzce’ye bağlanması ile ilgili süreç tamamlandığında tarihi kente bağlı altı mahalle Düzce’ye bağlanacak. Konuralp’te belde ile aynı adı taşıyan bir mahalle olmadığı için beldenin ismi resmen tarih olacak. Konu hakkında görüşünü sorduğumuz vatandaşların neredeyse tamamı beldenin isminin bir şekilde korunması gerektiğini dile getiriyorlar.

Düzce Belediye Meclisi’nin kararı ile başlayan süreç, Konuralp’in Düzce belediye sınırlarına katılması ile ilgili üçlü kararnamenin resmi Gazete’de yayınlanması ile son viraja girdi. Konuralp’te 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkanlığı seçimleri yapılmayacak. Belediyenin tüzel kişiliği ortadan kalkacak ve beldeye bağlı olan Çiftepınarlar, Şehit Bayram Gökmen, Terzialiler, Şehit Murat Demir, Şehit Hüseyin Kıl, Şehit Kemal Işıldak mahalleleri Düzce’nin yeni mahalleleri olacak.

Ancak beldede Konuralp ismini taşıyan bir mahalle olmaması nedeniyle Osmanlı hanedanının kurucusu Osman Bey ve varisi Orhan Bey’in yakın silah arkadaşı Konuralp Gazi’nin adı da boşlukta kalacak.

Bu durumda ya mahallelerden birinin adı belediye meclisi tarafından değiştirilerek Konuralp Mahallesi olacak ya da bir yerleşim birimi olarak Konuralp ismi 2009 yılından itibaren tarihe karışacak.