Düzce kamuoyunda geçmiş dönemlerde çok sık tartışma konularından biri olan Konuralp’in Düzce’ye bağlanması tekrar gündemde.
Danıştay 8. Daire yürütmeyi durdurmuştu
Konuralp'in mahalle olması konusu, 2008 yılı ekim ayında belediye Meclisi’nde de görüşülmüş ve tek oturumda iki red, iki çekimsere karşılık oy çokluğu ile kabul edilen dosya, zamanın Düzce Valisi Ercan Topaca tarafından jet hızıyla onaylanarak içişleri Bakanlığı’na gönderilmiş ve Danıştay’ın incelemesinin ardından üçlü kararname beklenmeye başlamıştı. Danıştay 8. Dairesi tarafından görevlendirilen heyetin beldede yaptığı incelemeler sonucunda hazırladığı rapor Konuralp'in lehine olduğunu açıklamış ve belde olarak kalması yönünde karar verilmişti.  Danıştay 8. Dairesinin kararına Düzce valiliği itirazı üzerine Danıştay 10. Dairesi kararı bozmuş ve yeniden görüşülmesine karar vermişti.

Zaman içinde Konuralp’te büyük tepkiye neden olan ve kamuoyunda uzunca bir süre tartışılan Konuralp'in mahalle olarak Düzce'ye bağlanması konusunun yeniden gündemde olduğu ve bugünlerde resmi gazetede yayınlanması beklendiği bilgisine ulaşıldı.

Haber; S. KAŞKIR