Düzce İl Özel İdaresi ile Düzce Belediyesi iş birliğinde hazırlanan ve MARKA'dan hibe almaya hak kazanan toplam bütçesi 786 milyon 420 bin TL olan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" Projesi açılış töreniyle birlikte uygulamaya geçirildi. Başkan Mehmet Keleş törende yaptığı konuşmada Konuralp’in tarihi ve turizm değerlerinin projelerle Düzce ve Türkiye kamuoyuna açılacağını açıkladı. Konuralp projesinin açılış törenine Düzce Valisi Ali Fidan başta olmak üzere Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş,Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Baro Başkanı Ali Dİlber, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, çevre ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları ve Düzce protokolü katıldı. Tören sırasında Çilimli Şerefiye Ortaokulu halk oyunlarının gösterisi büyük ilgi çekti.

FİDAN: DÜZCE’NİN VİTRİNİ

Düzce Valisi Ali Fidan açılış toplantısında yaptığı konuşmasında Konuralp’in tarihi ve turizm açısından önemine değindi ve ‘ Konuralp’in değerinin bilinmesi gerekiyor. Konuralp tarihi ve turizm yönüyle Düzce’nin vitrinidir’ dedi.

Başkan Mehmet Keleş yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi: “Uzun vadeli olarak hazırlanan bu bilimsel çalışmayla birlikte kentin gezi rotaları belirlenerek yerli ve yabancı turistler için Antik Şehir Haritası oluşturuldu. Modern teknoloji yöntemlerinden yola çıkarak yapılan arkeo jeofizik çalışmalarla, tiyatronun toprak altında kalmış mevcut kısımlarının tespiti yapıldı, üç boyutlu modelleme çalışmaları tamamlandı.Yapılan çalışmalar ileriki dönemlerde başlayacak restorasyon çalışmaları için de hazırlıklar niteliği taşıyor”

PROJENİN İÇERİĞİ

Konuralp’in dünya turizm destinasyonu olmasını temel amaç olarak benimseyen projede yenilikçi turizm yönetiminin sağlanması amacıyla, eğitim, tanıtım, iletişim, fizibilite çalışması gibi faaliyetlerin de yapılması hedefleniyor.
“Konuralp Dünya Destinasyonu Oluyor” adlı proje kapsamında zengin Osmanlı tarihine sahip tarihi mekanda aynı havanın yaşatılması amacıyla Konuralp Bey Otağı Çadırı kurularak gelecek nesillere geçmişin izlerinin taşınacak. Aynı zamanda otağda yörenin geleneksel tatları ve yemek kültürü proje dahilinde eğitim verilen halk tarafından yaşatılacak ve turistlere özel düzenlenecek kına düğün gibi etkinliklerin hayata geçirilmesi sağlanacak.