İçişleri Bakanlığı bir genelge ile tüzel kişiliği 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde sona erecek belediyelere getirilen sınırlamaları 81 il valiliğine bildirdi.  Sınırlamalar, yerel secimlerde Düzce Merkez belediyesine katılacak olan  Konuralp’i de etkileyecek.

 

Bakan Beşir Atalay’ın imzası ile yayınlanan genelgede, 5747 sayılı Büyükşehir Belediyeleri içinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile getirilen değişikliklerde uyulması gereken usul ve esaslar belirleniyor.

 

Buna göre, Konuralp Belediyesi ve tüm organları yerel seçimlere kadar normal görevlerini sürdürecek ama bazı kısıtlamalara tabi olacak. Konuralp Belediyesi, yeni personel istihdamı, toplu iş sözleşmesi yapması, taşınır ve taşınmaz malları ile iş makinesi ve diğer taşıtlarını satması ve borçlanmaları konusunda Düzce Belediyesi’nden onay almak zorunda olacak

 

Konuralp Belediyesi ‘nin, mevcut personelini, taşınır ve taşınmaz mallarını, iş makinelerini ve diğer taşıtları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarını Düzce belediyesi’ne , Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde bildirmesi gerekiyor. Bildirim vaktinde yapılmazsa Valilik devreye girecek ve bildirimin yapılmasını sağlayacak.

 

Ayrıca Konuralp Belediyesi, yeni nazım ve uygulama imar planı yapmayacak, mevcut planlarda yapılması gereken zorunlu değişiklikler ile ifraz, tevhit, parselasyon, yola terk ve yoldan ihdas gibi her türlü imar uygulamasını Düzce belediyesinin onayı ile yapacak.  Düzce Belediyesi aynı zamanda mevzuata aykırı imar uygulaması yapılmaması için Konuralp’i denetleyecek.

 

Konuralp Belediyesi 2009 yılı için Mahalli seçimlere kadar üç aylık bir bütçe yapacak ve işlemlerini buna göre yürütecek.