Konuralp'te bir ilk uygulamaya konuluyor. Konuralp'in tarihi evleri restore edilerek kalıcı hale getiriyor.gerçekleşiyor.

KALELER SOKAK'TA TARİH YAŞIYOR

Konuralp Bölgesi'nde Çiftepınarlar Mahallesi  Kaleler Sokak'ta Çiftepınarlar Camii yanında tarihi bir ev restore edilerek "kullanılır" hale getiriliyor.Tarihi su kemerlerine giden yol üzerinde bulunan  tarihi evin kurtarılması için başlanan çalışmalar son hızla devam ediyor.

"Prusias Ad Hypıum Antik Kenti Turizm Potansiyelinin Artırılması Projesi" adıyla TSO ve MARKA'nın ortaklığıyla finanse dilerek başlanan projede eski değerin yaşanır hale gelmesinden büyük haz duyduğunu ifade eden Hakkı Odabaş :"Artık Konuralp'liyiz diyemesek de bu evler bizim Konuralp'li olduğumuzu gösterecek ispatlayacak.O yüzden bir an evvel binamıza kavuşmanın heyecanı içindeyim" diyerek çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

TARİHİ EVİ GEZDİK

Tarihi evin sahibi Hakkı Odabaş, yapılan çalışmaları ve  evini Haber Merkezimize açarak göstererek, restorasyon çalışmaların bir an evvel tamamlanarak hizmete geçmesini sabırsızlıkla ve heyecanla  bekliyorum" diyerek gelişmeleri  mikrofonlarımıza değerlendirdi.

Tarihi evin tamamlanması halinde evin büyük ilgi göreceğini kaydeden Odabaş, bu şekilde Konuralp'te az da olsa tarihi evlerin bulunduğunu hatırlatarak "bunların korunup tarihi değer haline getirilmesi için böyle bir yöntemle bu yapılarımız kalıcı hale getirilebilir" diyerek tarihi evleri olan Konuralpliler'e de çağrıda bulunmayı ihmal etmedi.

Haber:E.TAYHAN