Konuralp'liler dün akşam saat 20.00'yi gösterdiğinde genci yaşlısıyla kadın erkek demeden meydandaydı... Halk, Konuralp'in mahalle olmasını proteste etmek için tek yürek oldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı eylem basın açıklamaları ile başladı. Yapılan açıklamalarda kararın tekrar gözden geçirilmesi ve beldenin mahalle değil ilçe olmayı hak ettiği savunuldu. Konuralp Belediye Meclis üyesi toplanan kalabalığa sürecin gelişimini anlattı ve belediyenin gerekli işlemleri başlattığını Konuralp belediye başkanı Yusuf Ercan’ın konuyla ilgili olarak Ankara’da olduğunu söyledi. CHP’nin Konuralp Belediye Başkan Adayı Cemal Önenç da muhatap bulunamamasından yakındı…

"burası Konuralp buradan çıkış yok" gibi sloganların atıldığı eylemde vatandaşların taşıdığı dövizler dikkat çekti.

Pankartlarda "Konuralp tarihine ilçe yakışır",  Mahalle değil, ilçe olmak istiyoruz."59 yıllık Belediye kapatılamaz" "Konuralp beyin kemikleri sızlatılamaz" " Düzce yokken Konuralp vardı" şeklinde yazılarla Konuralp'in mahalle olma kararı protesto edildi.Meydanlara inemeyen vatandaşlarda evlerinden ışıkları yakıp söndürerek destek oldu.

Meydanda basın açıklamaların ardından çoğunluğunun gençlerin oluşturduğu grup yürüyüşe geçti. Karayoluna inerek yolu kapatmak isteyen gençler polis engeline takıldı. etten duvar ören emniyet güçleri vatandaşlara geçit vermedi.

Polis engeli ile karşılaşan vatandaşlar oturma eylemi başlattı. Emniyet müdür Yardımcısı Ercan Ateş ikna etmeye çalışırken çok sayıda çevik kuvvet resmi ve sivil ekipler hazır bulundu.

Oturma eylemlerinden bir sonuç alamayan Konuralpli gençler Konuralp meydana geri döndü. Konuralp meydanda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okuyan grup bir süre sonra dağıldı.

Haber; S.KAŞKIR