Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve Karadeniz havzası bölgelerindeki halkın refahını arttırmayı amaçlayan Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Düzce Valiliği’nin “Karadeniz Havzasında Sürdürülebilirlik Kültür Turizminin Geliştirilmesi Projesi” için çalışmalar sürüyor.

Merkeze bağlı Konuralp Mahallesi’nin tarihi evlere sahip Hürriyet Caddesi’nde uygulanacak proje için Düzce Valiliği’nde bir toplantı düzenlendi. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığındaki toplantıya caddede evi bulunan vatandaşlar katıldı. Vali Dağlı, ev sahipleriyle bir araya geldiği toplantıda projeye ilişkin bilgiler verdi.

Proje bütçesi yaklaşık 1 milyon 320 bin TL
Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi işbirliğiyle yürütülen 213.000 € (yaklaşık 1 milyon 320 bin TL) bütçeli proje ile Konuralp Hürriyet Caddesi’nde bulunan 5’i tescilli 6’sı tescilsiz toplam 11 evin dış cepheleri ile avlu ve bahçeleri de dahil olmak üzere sokağın tüm unsurlarının tarihi dokuya uygun olarak yenileneceğini aktaran Vali Dağlı, 2. derece sit alanı olan bu bölgenin restorasyonu yapılarak tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasının amaçlandığını aktardı.

Projelendirme çalışmalarının bitmek üzere olduğunu vurgulayan Vali Dr. Zülkif Dağlı; Avrupa Birliği kaynakları ile bu projenin desteklenmesi ve devlet eliyle tüm resmî süreçlerin takip edilmesinin büyük bir şans olduğunu belirterek, ev sahiplerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.