2007 yılı dördüncü döneminin değerlendirildiği 2008 yılı birinci koordinasyon kurulu toplantısı’na İl Sağlık Müdürlüğü’nden ne müdür, ne de müdür yardımcısı düzeyinde hiçbir temsilci katılmadı. Toplantıda tüm diğer daire amirleri hazır bulunarak sunumlarını yaptılar.

Katılım olmadığı için İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Sağlık Müdürlüğü’nün yatırımları konusunda sunum yapılamazken, Düzce Valisi Bülent Kılınç Sağlık müdürlüğü temsilcisinin toplantıya katılmaması ile ilgili olarak not alınması talimatını verdi.

Müdürlüklerin yatırımları ile ilgili listede, İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2007 yılı dördüncü dönemi itibarıyla toplam 21 Milyon 70 bin Liralık iki projesinin, gerek fiziki, gerekse nakdi gerçekleşme oranının yüzde 3 olduğu kaydedildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün bir projesinin bittiği, diğer projesine ise başlanamadığı da yatırım listesinde yer aldı.

Bu sonuç ile sağlık müdürlüğü yatırımların gerçekleşme oranı konusunda tüm kurumlar arasında son sırada yer aldı. Sağlık Müdürlüğü’nü ise yüzde 19’luk gerçekleşme oranı ile 7 projesi olan İller Bankası 7’nci Bölge Müdürlüğü izlerken, üçüncü sırayı ise yüzde 32’lik gerçekleşme oranı ile 25 projesi olan SEDAŞ aldı.