Düzce'de bağımlılığa karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantılar devam  ediyor. Bu kapsamda Vali Zülkif Dağlı başkanlığında, Valilik Makam Toplantı Salonunda “Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı” yapıldı. Toplantıya Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

"STK'lar bu konunun içerisine tamamen adapte edilecek"

Vali Dağlı toplantı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İlimizde bağımlılıkla mücadelede yeni bir adım atmak anlamında çalışmalar yapacağız. Özellikle bu güne kadar arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar var. Şimdiye kadar yapılanlar mutlaka çok verimli olmuştur. Daha yeni bir anlayışla sivil toplum kuruluşlarımızı da bu konunun içerisine tamamen adapte etmek sureti ile neler yapabiliriz konusunda ilk toplantımızı yapıyoruz. Bu toplantı sonucunda alınan kararlar doğrultusunda bir koordinasyon merkezi kurmak için yönerge hazırlayacağız." dedi.

"Akıllı telefona olan bağımlılık, bilgisayar bağımlılığı..."

Kendisinin başkanlık ettiği ilk toplantı olması nedeniyle öncelikle durum değerlendirmesi yapacaklarını kaydeden Vali Dağlı, "Her ay belirli bir günde toplanmak sureti ile bir eylem planı da hazırlayacağız. Neredeydik nerelere geldik, hangi başarıları sağladık, nerelerde takılıyoruz bunları hep birlikte STK’larımızla beraber gündeme getirip çalışacağız. Sivil toplum kuruluşlarımız sahada olacaklar, bizim adımıza. Daha verimli bir çalışmayı nasıl ortaya koyabiliriz bunun üzerine çalışacağız. Sayın vekilimin de bu konuda çalışmaları var. Vekilimizin burada olması bizim için büyük bir şanstır. Çalışmalarımızın verimli olmasını diliyorum. Bağımlılık dediğimiz zaman sadece belli maddelere olan bağımlılık değil, akıllı telefona olan bağımlılık, bilgisayar bağımlılığı ve başka şeylere olan bağımlılıktan tutun da her türlü bağımlılık olabiliyor. Özellikle küçük yaştan itibaren bunlar oluyor. Bunun için burada hep birlikte çok verimli bir çalışma sergileyeceğimizi düşünüyorum. Çalışmaları adım adım takip edeceğiz. Çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu.