Düzce Valisi Ali Fidan, Türkiye'de UNICEF'in desteği ile yürütülen 'Çocuk Dostu Şehirler' projesinin proje koordinatörlüğünü yürütüyor. Çocukların her türlü haklarının gözetildiği ve çocuk haklarının gelişiminin amaçlandığı Çocuk Dostu Şehirler Türkiye'de başarı ile yürütülmektedir. 2015 yılı Çocuk Dostu Şehirler projesinin uygulama yılı olarak belirlendi.
 
Düzce'nin göç alan bir şehir olduğu göz önüne alarak, ortaya çıkan çocuk sorunlarına karşı Çocuk Dostu Şehir projesine Düzce'nin de dahil edilmesi gündeme gelebilir. Düzce Valisi Ali Fidan'ın da proje koordinatörü olması buna fırsat olarak değerlendirilebilir.
 
Çocuk Dostu Şehir Nedir?

Çocukların haklarını uygulamaya kendini adamış şehir veya daha genel olarak yerel yönetim sistemidir. Çocuk Dostu Şehir, uygulamada çocukların haklarının politikalara, yasalara, programlara ve Çocuk Dostu Şehirde çocuklar kent yönetiminin aktif katılımcılarıdır ve fikirleri kent yönetimi tarafından dikkate alınır. Bu fikirler kent politikalarında hayat bulur.
 
 Neden böyle bir projeye ihtiyaç vardır? 
 
Yerel düzeyde çocukların günlük hayatını etkileyen birçok hizmeti yürüten belediyelere çocuk haklarının gerçekleşmesinde önemli görevler düşmektedir. Çocuklar için yaşanabilir çevreleri belediyeler oluşturmaktadır. Belediyeler birçok konuda hem probleme hem de çözüme en yakın kurumlardır. Sınırları içinde yaşayan vatandaşların ve çevrenin ihtiyaçlarını en iyi bilen kurumlardır. Kente dair kentin ve vatandaşların problemlerinin tartışıldığı ve vatandaşın katılımı ile bunların çözümlerinin hayata geçirildiği en iyi platformları bünyesinde barındırır. Bu anlamda, çözümlerin bir paydaşı olarak çocuklar kentsel değişimin ana öncüleridir.

Haber;A.GÖSTERİŞLİ