Düzce sokaklarında sürüler halinde gezen ve zaman zaman vatandaşa saldırarak terör estiren başıboş köpekler sorunu giderek büyüyor. Sokak köpeklerinin en fazla istilasına uğradığı adres olan Kalıcı Konutlar Bahçelievler Mahallesinde vatandaşlar yetkililerin soruna çözüm üretmeyişine tepkilerini gösterdiler.

Vatandaşların tepkisi ve problemi hakkında konuşan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Fatih Orhan, vatandaşların çocuklarını köpeklerin yüzünden sürekli gözetim altında tuttuğunu belediyenin konuyla ilgili yapabildiği hiçbir şey olmadığını söyledi.
Muhtar Orhan, köpeklerin sokaklarda çete olmuş bir vaziyette gezdiklerini belirterek köpeklerin çöpten beslendiği dile getirdi. Orhan, köpeklerin çöpleri çevreye dağıtarak kirlettiklerini vurgulayarak sorunun çözümü için ‘Yaşam Alanı’ önerisinde bulundu.

Çocuğu sürü halindeki köpeklerin saldırısına uğrayan bir mahalleli de hayvan severlere tepki gösterdi. Barınakların hayvan severler tarafından kapatılması sonucu köpeklerin ortada kaldığını söyleyerek belediye yetkililerinin de vatandaşa bizde çaresiziz siteminde bulunduğunu söyledi. Bir başka mahalleli ise kendilerinin de hayvanları sevdiğini fakat başıboş köpeklerin herhangi bir vatandaşa vereceği zararın hesabını kimsenin de veremeyeceği dile getirdi.

Bahçelievler Mahallesi sakinleri başıboş köpeklerle ilgili yetkililerin vakit kaybetmeden sorunu tamamen ortadan kaldırmalarını isterken bir çözüm yolu bulunmadığı takdirde kendilerini korumak için her yola başvurabileceklerini ifade ettiler.

Haber:Y.SEVER