Hal esnafının geçiş yeri hüviyetindeki Hal kavşağını D-100'e bağlayan köprünün yapımının uzaması tepkileri artırıyor.



Hal esnafı, Düzce Merkez Kamyon ve Tır taşıyıcılar Kooperatifi başta olmak üzere Küçük Sanayi Sitesi'nde yer alan esnaf ve çalışanlarının ağırlıklı olarak kullandığı D-100 Karayolunu Hal kavşağına bağlayan köprünün yıkılmasınıdan sonra yapımının uzaması çevrede büyük tepkilere neden olmuştu.


Düzce Merkez Kamayon ve Tır taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, çok sayıda halkın tepki için toplandığı günde yaptığı konuşmada "tek suçlu Sedaş" diyerek Sedaş'ın yüksek gerilim hattının bulunduğu direğin kaldırmaması yüzünden köprünün yapımının uzadığını ifade etmişti..


Aradan geçen iki günün ardından Sedaş'tan kaynaklanan engellemenin sürdüğü ifade edilerek, konuyla ilgili belediye Başkanı Mehmet Keleş'in de Sedaş nezdinde girişimde bulunduğu ancak Sedaş'ın nakil işlemini yapmakta gecikmesinin beraberinde başka sıkıntılar doğuracağı ifade edildi. DSI ve Belediyenin Sedaş engelini aşamaması Köprünün yıkıldıktan sonra yapımını zorlaştırdı.Gümüşova ve Cumayeri ilçelerine enerji naklinin yapıldığı bu hattının bir başka yöne nakledilmesinin ardından yıkılan köprünün ayaklarının dökülmesine başlanması bekleniyor.

 

HABER:E. TAYHAN