Düzce'nin ortasından geçen Asar Deresi üzerinde bulunan ve kullanım süreleri dolan köprülerde yenileme çalışmaları devam ediyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nden Mergiç mahallesine kadar uzanan köprü yenileme çalışmalarında Çay mahallesine girişte bulunan Eski Otogar ve Küçüksu köprüleri kısa bir zaman önce yayalara açılmıştı şimdi ise araç trafiğine açılması için gün sayıyor.

Düzce Belediyesi tarafından başlatılan ''Köprüler Yenileniyor'' projesinde değişikliğe gidilince proje askıya alınması köprülerin yapımını geciktirmiş buda özellikle geride bıraktığımız iki bayramda vatandaşları mağdur etmişti. Düzce Milletvekillerinin geçtiğimiz aylarda yaptığı incelemelerde köprülerin aralık ayında bitirileceği sözünü vermişti.

Bu kapsamda çalışmaların devam ettiği köprülerde yüklenici firma köprü inşaatlarında bir aksama olmadığını Eski Otogar, ve Küçüksu köprülerinin Aralık ayı sonuna doğru tamamlanacağı bildirdi. Firma yetkilisi Elmalı, Gösterişli, Takavil, Ağaköyü ve Macır taşköprü köprülerinin ise mart ayı sonuna kadar bitirileceğini söyledi.

Köprülerden biri yaya trafiğine açılırken, şimdi merak edilen projede yapılan değişiklik nedeniyle aksayan köprü inşaatının Selçuklu mimarisine göre nasıl şekilleneceği…



Haber: S.MELEN