MHP’de hafta sonu yapılacak olağanüstü tüzük kurultayı için geri sayım sürerken, genel başkan adayları da Türkiye'yi karış karış dolaşıyor.  Adaylardan Koray Aydın da dün akşam saatlerinde geldiği Düzce’de partililerle ve üst kurul delegeleriyle bir araya geldi.

Bayındırlık ve İskân eski Bakanı olan Koray Aydın, Düzce ziyaretinde bakanlığı döneminde yapılan Kalıcı Konutlar’ı seçti. Kalıcı Konutlar Erguvan Tesislerinde üst kurul delegeleri, eski teşkilat başkanları, partililerle görüşen Aydın, Öncü Mikrofonlarına kurultay sürecini anlattı. Aydın, sözlerine ziyaretinin amacı ve bakanlığı döneminde yapılan Kalıcı Konutlar’la başladı.

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu bizim eserimiz”

Aydın, “Milliyetçi Hareket Partisi bir kongre süreci yaşıyor. Artık sandık önümüze gelmek üzere. Bunun için Milliyetçi Hareket Partisi’ne aday olan arkadaşlarımız, yollarda. Bende bu akşam iftarı Milliyetçi Hareket Partisi üst kurul üyeleriyle birlikte yapmak istediğimi belirttim. Onlarda burada olmasını iyi olacağını söylediler. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu bizim eserimiz. Buraya mühür vurduk. Alın terimiz emeğimiz var. Burası tasarım harikası. Yüzde 30’u yerleşim, geri kalanı yeşil alan ve sosyal donatı alanlara bırakılmış enfes bir proje. Aslında üstüne konulsa, dantel gibi işlense belki de Türkiye’de örnek olacak bir yer.  Milliyetçi Hareket Partisi’nin Düzce’ye bıraktığı bu güzel eseri izledik, hem de delegelerimizle güzel bir iftar yaptık.”diye konuştu.

“7’de 7 oylarını alacağım”

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Düzce delegeleriyle yaptığı iftar sonrası izlenimlerini şöyle paylaştı.

 “Düzce delegesi değişimden yana öyle bir tavır ortaya koymuşlar. Ben 7’de 7 onların oyunu almayı düşünüyorum. En azından Öyle bir hakkım olduğunu düşünüyorum. Onlarında bunu takdir edeceğini umuyorum. Daha önceden tanıdığımız arkadaşlarımız. Ortak siyasi kültürden geliyoruz. Birbirimiz daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.”

“Seçilecek aday başbakan olacak!”

Bu sürecin sadece Milliyetçi Hareket Partisi’nin tarihi açısından değil, Düzce’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu savunan Aydın, iddialı konuştu:

“ Seçilecek Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanının ben başbakan olacağına inanıyorum. Başbakanlığı Milliyetçi Hareket Partisi alacaksa ona uygun bir yapılanmanın sorumluluğundayız. Dolayısıyla bu idrak için çalışıyoruz. Şunu söyleyebilirim. Türk siyasi hayatında yaşanmamış bir süreç yaşanıyorum. Bu sürecin altını üst kurul delegelerimizin verdiği karar oluşturdu. Halkta müthiş bir ilgi var. Sadece MHP’ye ilgi duyanlar değil, toplumun bütün kesimlerinden Milliyetçi Hareket Partisi’nde olacak bu değişime yönelik muazzam bir ilgi var. Kongreyle başlayacak süreç içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi o halkın özlem duyduğu, adındaki gibi hareketli, halkın bütün temel meselelerine getirdiği çözüm önerileriyle halkın dikkatini çeken, iktidarın yapacağı bütün haksızlıklara karşısında halkın dili, avukatı olan, onun beklentilerini karşılamak için iktidarı baskılayan, gerçek bir muhalefet partisi kimliği ile gösterdiği performans ve alacağı takdirle ilk seçimde de halkın desteği ile iktidar olacak.”

“Çok adaylı kongre bir zenginlik”

Çok adaylı kurultayın Milliyetçi Hareket Partisi açısından dezavantaj değil, avantaj olacağını savunan Aydın, diğer partilere de örnek olması gerektiğini dile getirdi.

Aydın, “Çok adaylı kongreler hem dengenin tutturulması açısından daha faydalı olur. Hem de daha üreten bir ortam meydana gelir. O bakımdan sürecin içi de doldurulmuş olur. Bizim parti sürecimiz bu işi de çözmüş vaziyette. İlk iki turda salt çoğunluğu saylayan seçiliyor.  Zaten bir aday ilk turda yarıdan bir fazla oy alıyorsa problem yok demektir.3. turda en çok oy alan kazanacak. O bakımdan 3. Turda şekillenecek. Bir endişe duymuyorum. Çok adaylı kongre bir zenginlik. Keşke bütün partilerle bu süreç yaşansa. Böylece baskıcı hem benim dediğim olacak denilen siyasi süreçler bir müddet sonra tıkanıyor. Bizde olduğu gibi, bizde o tıkanmayı açacağız.” İfadelerini kullandı.

“Bu süreçte gerçek hukuk adamları rol aldı”

Son olarak MHP'nin olağanüstü kurultay sürecine iktidarın müdahelesi olduğu yorumlarına ise Aydın şöyle yanıt verdi:

“İktidarın bir gayreti olmuştur. Gerçek hukuk adamları da  hukuğun gereğini yapmakta cesurca davranıyorlarsa işin sonucu görmek mümkün olabiliyor. Bu süreçte gerçek hukuk adamlarının da rol aldığını düşünüyorum. Çünkü iktidarın bütün baskılamasına rağmen dilediğini hayata geçirememiştir. Bu birazda Allah’ın Türkiye’ye verdiği bir imkan olarak değerlendiriyorum. Cenabı Allah Türk milletinin önünü açacak. Türk milletin önünde bir karanlık var o karanlık aydınlanacak.”


Haber;S.KAŞKIR