“Devlette Bürokrasiyi Yenmek Kolay Değil”

Üçköprü de yaşanan olaylardan sonra çözüm için uğraşan Vali Adnan Yılmaz dün bir toplantı gerçekleştirdi. Bugün ise Milletvekili İbrahim Korkmaz Üçköprü halkı ile bir araya geldi ve çözümün nasıl olacağını konuştu. Talihsiz bir kaza neticesinde bir gencin hayatını kaybettiği belirten Korkmaz ışıklı kavşağın çözüm olacağını söyledi.

 



Korkmaz “Bununla ilgili uzun zamandır bir girişimimiz var fakat devletteki bürokrasiyi yenmek o kadar kolay değil. Karayollarının söylediği karayolları standardlarına göre burada bir kavşağın olmasının teknik olarak mümkün olmadığı yönünde. Bu onlara göre anlaşılabilir olabilir ama amaç buradaki vatandaşı memnun etmekse ara çözümlerin bulunabilmesi lazım. Vali ile karayolları burada çözüm bulmak için bir toplantı yaptı. Ben Ankara'da ki 4. bölge müdürü ile görüştüm. Salı günü buraya bir heyet gönderecekler. Halkımızda bizde burada olacağız. Çözüm nedir ne değildir konuşacağız. Burada ısrarlıyız. Bende çözümün ışıklı bir hemzemin geçitin olması şeklinde istiyorum” dedi.

“Vali Bir Siyaseyçi Değil”

Devletin kendine göre bir işleyişi olduğunu belirten Korkmaz, Vali Adnan Yılmaz'ın kendince bir söz vermediğini ;Ankara ile görüştükten sonra kendisine aktarılan bilgiler dahilinde vaadde bulunduğunu söyledi.

 



Korkmaz “Vali bir siyasetçi değil ya da politikacı değil ki insanlara vaatlerde bulunsun. Devletin işleyişi içinde diğer kurumlardan aldığı bilgileri doğru bilgi olarak kabul eder ve bunu halkına yansıtır. Sayın Valiyi burada eleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Ankara'da işler her zaman sizin istediğiniz gibi yürümüyor. Karayollarının ülkede binlerce kilometre yolu var belki burası onların gözünde çok küçük kalıyor. Ama bizim bakışımızda öyle değil. Bizim için burası birinci öncelik. Burada bu kadar yaşayan insan sıkıntıda. Ve tek istedikleri şey burada bir geçit, kavşak” ifadelerini kullandı.

“Hoş olmayan bir durum vardı”

İbrahim Korkmaz vekillerin duyarsız kaldığı yönünde ki eleştiriler içinde vekillerin geçit yapmadığını sadece devletin mekanizmalarını harekete geçirebileceğini söyledi.

Korkmaz “ Vekil geçit yapmıyor biliyorsunuz sadece devletin mekanizmalarını ricayla, bazen kızarak, zorlayarak harekete geçirmeye çalışıyor. Yoksa oraya bir bürokrat imza atmadığı zaman sizin eliniz kolunuz kilitleniyor. Valimizinde burada ki insanlardan farklı düşünmediğini gayet iyi biliyorum. Bunu burada ki insanlarda biliyor ama burada o akşam hoş olmayan bir durum söz konusuydu. Böyle durumlarda insanların acısı var. bunuda çok büyütmemek gerekir. Yaşananlara valimizinde gönül koyduğunu düşünmüyorum. Bu konuda sayın valimizin çok samimi çalıştığı ben biliyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber: M. YILMAZ