Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, yapılan son çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. İl merkezindeki okul bahçelerine fitnes aletleri konulması ve çocuk oyun grupları oluşturulması uygulamasının ilk kez Kaynaşlı ilçesinde hayata geçtiğini belirten Korkmaz, okulun bulunduğu mahalle halkı ve gençlerinin de bu imkanlardan faydalanacaklarını ifade etti.
Başkan İsmail Korkmaz, çocuk parkları ile ilgili bir prensip kararı aldıklarını, Kaynaşlı Belediyesi dahilindeki tüm okulların bahçelerinde çocuk oyun grupları oluşturduklarını ve fıtnes spor aletleri koyduklarını söyleyerek, “Böylelikle çocuklarımız ders aralarında dışarıya çıkmayacak ve okul bahçesinde oyalanacak. Yapılan protokol gereği okullar kapılarını halka açıyor, artık mahalle halkı ve çocuklar okullardaki alanlardan yararlanabilecek. Tüm okullardaki çalışmalar tamamlandı. Bazı mahallelerimizde park yapacak yer bulamıyorduk, okullarımız bir anlamda buna çare oldu. Öğrencilerimiz ve ailelerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.

Kaynaşlı TOKİ Konutları hakkında bilgiler veren Başkan Korkmaz, çift tuvaletli ve asansörlü olarak yapılan ve haziran ayında inşaatına başlanan konutların kaba inşaatının tamamen bittiğini belirterek, “İnce iş olarak nitelendirilen kapı, pencere, mutfak dolabı gibi işlerin hızla devam ediyor. Konutlarımız zamanında hak sahiplerine teslim edilecek” şeklinde konuştu. Yedi katlı olarak inşa edilen konutların zemin etütlerinin de TOKİ tarafından bizzat yapıldığını söyleyen Korkmaz, bu zeminde 10 katlı bile bina inşa edilebileceğini belirtti.

HABER:C.ÜSTÜNER