Gölyaka merkeze bağlı Yazıpınar Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları 2. kısımda yaşayan vatandaşlar tedirgin günler yaşıyor. Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen heyelanın üzerinden günler geçmesine rağmen hiçbir güvenlik önlemi almayan yetkililerin haberimizin ardından toprak kayması yaşanan bölgeyi dikenli telle çevrildiği Öncü TV ekibi tarafından yerinde görüntülendi. Bir vatandaş tarafından Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı'na gönderilen görüntülerle gözler önüne serilen büyük tehlikeyi bu kez bölge sakinleri Öncü mikrofonu aracılığıyla dile getirdi.

“Büyük bir tehlike içerisindeyiz”
Gölyaka TOKİ Konutları Site Yöneticisi Kadriye Gümüş, taşındıkları günden bu yana sıkıntı yaşadıklarını ve yetkililere yaptıkları şikayetlerden de sonuç alamadıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

“Dün size binada oturan bir arkadaşımız bildirdi. Onun için geldiniz çok teşekkür ediyoruz çünkü kimseye sesimizi duyuramadık. Ne kadar uğraştıysak da olmadı. Burası bir yoldu ve şu an araçların burada hareket etme gibi bir şansları yok. Belediye de bir şey yapamadı. Bayağı bir uğraştırdı bizi yani ve büyük bir tehlike içerisindeyiz.”



“Zeminde oturduğumuzu ve tehlikede bulunmadığımızı söylediler”
“Müteahhit burayı tekrar alarak taşla dolduracağını söyledi. Ama hiçbir önlem alınmadı, sadece telle çevrildi. Ama ne zaman yapılacağına dair bir tarih verilmedi. Ne zaman yapılacağını bilmeden bekliyoruz. Martta taşındık buraya. Mart ayından beri biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Ben bunu belediye ile görüştüm. Belediyenin bana söylediği, “Siz zeminde oturuyorsunuz, oturduğunuz yeri açarken olan toprak yığını da var orada, siz sıkıntı da değilsiniz, korkmayın” dediler. Elimiz, kolumuzda uzanmıyoruz, yapabildiğimiz tek şey bu. Durumumuz da zaten ortada.”

Gümüş, haberimizin ardından yetkililerin önlem almaya başladığını ifade ederek şu ifadelerde bulundu:
“Belediyenin yaptığı önlem, arabalar geçmesin diye yalnızda 3 kamyon toprak döktü buraya. Bir de bu sabah geldi, bu görmüş olduğu teli çekti buraya.”



“Mal gitsin, o yerine gelir ama can giderse ne olacak?”
Bölge sakinlerinden Tuğrul Şimşir ise, yetkililerin vurdumduymaz olduğundan şikayet ederek şu sitemlerde bulundu:

“Belediye bunun buraya yapılmasına izin verdiyse, önlemini de alması gerekiyor. Daha önce geldiler, fotoğraflarını çektiler ama “Şuraya da şunu yapayım” diyen olmadı. Yazık, bu dikenli teli mi yaptılar? Bu adamın evi burada yıkılsa ne olacak? Yazık, günah. Mal gitsin, o yerine gelir ama bu adamın canı gittikten sonra ne olacak? Bu şekilde vurdumduymazlık olmaz.”

Haber: Ö. YILMAZ