Asar Deresi üzerindeki 8 adet köprüyü yenileme çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan Eski otogar ve Küçüksu’daki köprülerin korkulukları takılmaya başlandı.

Öncelikle eski otogar köprüsünde korkuluklar monte ediliyor. Yıkımın ardından projede değişikliği nedeniyle çalışmaların durmasına neden olan köprü korkuluklarının da çok merak edilen şekli böylece ortaya çıkmış oldu.

Başlangıçta Selçuklu Mimarisi olarak tasarlanan daha sonra Osmanlı Mimarisine çevrilen projeler nedeniyle köprü yapımı askıya alınmış, bu da köprülerin vaktinden önce bitirilmesini engellemişti. Köprülerin trafiğe açılmasının ardından aylardır inşaat demirlerinin korkuluk vazifesi gördüğü köprüde bugün monte edilen forfeje korkuluklar siyah renkte… Aydınlatmalarının takılmasının ardından Düzce Belediyesi, asfaltlama ve süsleme çalışmaları yapacak. Pazar gününe her iki köprüde korkluk çalışmları tamamlanacak… Seçim döneminin ardından ise asar deresi boyunca var olan mevcut duvar üstü demir korkuluklarda sökülerek yerine 11. km yeşil forferje korkuluklar monte edilecek. Çalışmalar hakkında bilgiler veren köprülerin yapımını üstelenen firma yetkilisi Kenan Toprak, gecikme sebebinin kendilerinden değil, belediyeden kaynaklandığını söyledi.


Toprak, Şakuç köprüsünün yıkımının seçim sonrasına kaldığını da sözlerine ekledi.

 

 

Haber;S.Kaşkır