Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı 2013 yılı Aralık ayı toplantısı Düzce belediyesi Sergi salonunda yapıldı. Koruma kurulu toplantısında katılımcılara projeler hakkında bilgi verildi. Toplantıya Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Cumhuriyet Savcısı Serkan Özgen, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kurulu temsilcileri ve adliye personelleri katıldı.

Eski hükümlü bayanların sosyal hayata kazandırılması ve çocuklarının gelişiminin psikolojik açıdan güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Bir Tebessüm Yeter” projesi ile sahnede hayat projeleri kapsamlı olarak tanıtıldı.

Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, "dezavantajlı grupta" yer aldıkları değerlendirilen daha önce suça karışmış ya da suç işlemeye yatkın çocuklar için hayata geçirilen “Sporla Yaşa” projesine destek konusunda öneri alındı. Düzce’de artan madde bağımlılığı da toplantıda görüşülen konulardan biri olduğu öğrenildi.

Düzce Valiliği, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı arasında gerçekleştirilen protokol ile bin hükümlünün temizlik, genel idare hizmetleri, bakım onarım ve çevre düzenlemesi işlerinde çalıştırılmalarına imkan sağlayan protokolle ilgili detaylı bilgi verildi.

 

Haber: S. KAŞKIR