21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde törenle kutlandı. Vali Ali Fidan’ın katıldığı törende doğanın önemi vurgulanırken, okul bahçesinde bin 120 fidan toprakla buluşturuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Özacar yaptı. Ormanların değerinin bilinmesi gerektiğini belirten Özacar, ormanların korunması ve çevremizin ağaçlandırması için herkesi fidan dikmeye davet etti.Ardından kürsüye gelen Vali Fidan, ormanların en değerli varlık olduğunu hatırlatarak Düzce’nin bu anlamda şanslı bir il olduğunu belirtti.

“Bize düşen bu ormanı korumak, geliştirmek.” diyen Fidan konuşmasında, “ Bu yıl okul, cami ve kamu binalarının çevresini ağaçlandırmak için proje hayata geçirdik. Onlardan biri de Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Projemizle hem okullarımız hem çevremiz, böylece ilimiz ve ülkemiz güzelleşecek. Bu çabamız sadece 12 okul, 12 cami ile sınırlı kalmayacak. Önemli olan çocuklarımızın ağaç sevgisi doğa sevgisi aşılamak. Böylece daha gelişmiş bilinçli bir ilde yaşayacağız. Doğa bize emanet, onu korumak birinci görevimiz.”dedi.

Konuşmaların ardından Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri günn anlam ve önemine ilişkin şiir ve kompozisyonlarını okudu. Tören Düzce Belediyesi mehteran takımının gösterisiyle devam etti. Mehteran takımı söylediği coşkulu marşlarla törene renk kattı.

Vali Ali Fidan ve protokol üyeleri gösterinin ardından okul bahçesinde ayarlanan bölümlerde bin 120 fidanı toprakla buluşturdu. Öğrencilerle birlikte toprak atan Vali Fidan, can suyu vererek ismini taşıyan ağaç fidanını toprağa ekti. Tören, öğrenci ve öğretmenlerle toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Haber;S.KAŞKIR