Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önderliliğinde 81 ilin vali eşleri “Yeni koruyucu aile” projesi kapsamında 81 ilde seferberlik başlattı. Geçtiğimiz hafta Ankara’da toplanan vali eşleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in koordinatörlüğünde, illerde aileleri “koruyucu aile” olma konusunda teşvik edecek ve bilgilendirecek.
Vali Adnan Yılmaz da bugün düzenlenen huzur toplantısında muhtarlardan bu konuda destek istedi. Yılmaz toplantıda projeyi tanıtan broşürleri muhtarla dağıttı. Kendisinin de bir çocuğun koruyucu ailesi olduğunu söyleyen Vali Adnan Yılmaz, muhtarlardan eşlerini ve mahallerindeki vatandaşları bilgilendirmelerini istedi.
Vali Yılmaz, “Her çocuk için bir aile. Bu konuyu çok önemsiyorum. Bende bir evladımızın koruyucu ailesiyim.Sizde en azından Hafta sonları yada bayramlarda bir çocuğumuzu yurtlardan alarak onlara anne baba sıcaklığını hissettirin.  Çok yeni bir proje. Düzce’nin bu konuda örnek olmasını istiyorum.”dedi.
Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan da proje hakkında muhtarlara bilgi verdi.
“Yeni koruyucu aile” Projesi  nedir?

 “Her çocuk bir aileyi hak eder” sloganıyla hazırlanan yeni yönetmeliğe göre, kimsesiz çocukları yanına alacak koruyucu aile sisteminde Avrupa modeli uygulanacak. Üç ayrı model koruyucu aile olacak. Normal koruyucu aile, uzmanlaşmış koruyucu aile ve geçici koruyucu aileler. Suça karışmış çocuğun verileceği koruyucu ailenin özel bir konumu olacak. Devlet, koruyucu ailelere, 400-750 lira arasında ödeme yapacak. Çocuğun okulu, yaşı, harcamaları belirleyici olacak.

Haber; S. KAŞKIR