Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü tarafından dün akşam düzenlenen iftar yemeğinde Koruyucu Aileler bir araya geldi. İftar Yemeğine Vali Ali İhsan SU, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Milletvekili Osman Çakır ve çok sayıda davetli katıldı.


Fehmi Öney Sevgi Evi Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Bahçesinde yapılan iftar yemeğinde Vali Ali İhsan Su ve eşi Zeliha su ailelerle yakından ilgilenip, çocukları sevdi. Aile ve Sosyal Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Okur ve Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nusret Soylu iftara il dışından katılan davetlilerdendi.


Vali Ali İhsan su, Koruyucu Aileler ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ailelerin çok hayırlı bir sorumluluk üstlendiklerini vurguladı.


Vali Ali İhsan Su, “Sizlerle beraber olmak bizleri çok mutlu etti. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı ve başbakan recep Tayyip Erdoğan eşi emine Erdoğan’ın önderliğinde çok önemli bir proje başlattı. gönül elçileri projesinin birinci ayağında koruyucu aileler vardı. Koruyucu aileler vasıtasıyla sevgi evlerinde kalan çocuklarımızı değerli ailelerin yanına vererek bir yuvaya kovuşturmaktı. Hedef: çocuklarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturmak, anne baba şefkatini yaşatmak. Zaten sizlere bu işe gönül vererek çok önemli bir işlevi yerine getiriyoruz. 23 koruyucu aileler çocuklarımıza yuvalarını açtılar bütün şefkatlerini gösteriyor. Bir çocuğun sırtını okşamak ne kadar şefkattir, düşünün onlara evlerinize açmak çok büyük sevap olsa gerek.” diye konuştu.


Aile ve Sosyal Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Okur da konuşmasında Bakan Ayşenur İslam’ın Düzcelilere selamını iletti.


Çocukların yaptığı iftar duası ile yemek sona erdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır